Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806


Köszöntöm a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató honlapján. Megtisztelő, hogy érdeklődik Magyarország egyik legnagyobb gyermekvédelmi szakellátást biztosító intézményrendszere iránt.

Szervezetünket 2011-ben alapította Dr. Kiss Rigó László szeged-csanádi püspök, az Egyházmegye főpásztora. Szolgáltatónk nem csupán egy jogi szervezet, hanem egy keresztény szemléletmódot valló közösség is.

Ezen a honlapon mindent megtalál a feladatellátásról, ahogyan a családból kiemelt, nehéz sorsú gyermekekről gondoskodunk: bemutatjuk a lakásotthonainkat, a nevelőszülői hálózatainkat. Megmutatjuk szakmai, módszertani, és pasztorációs tevékenységünket. Beszámolunk arról a sokszáz programról, amit saját pedagogikoterápiás rendszerünk, a KÁSZPEM jegyében szervezünk teljes ellátási területünkön. Megmutatjuk, hogyan épül-szépül ÁGOTA Falva, ahol két és fél évtized után végre saját otthonra lel a gyermekvédelmi gondoskodásban élők nyári tábora, és megannyi más lehetőséget teremt arra, hogy gyógyíthassuk lelki sebeiket.

Bízom abban, hogy mindez segít megerősíteni Önben az érzést, amit több mint háromezer munkatársunk lelkesedése táplál, hogy az ÁGOTA elnevezés leginkább olyan emberek sokaságát jelöli, akik a családjukat vesztett gyermekek bizalomképét gyógyítják. Reményt visznek oda, ahol a kiszolgáltatottság az úr.

Vannak köztük nevelőszülők és lakásotthoni nevelők, vannak gyógypedagógusok, pszichológusok, pasztorációs támogatást adók, gondnokok, irodai ügyintézők, tanárok, szociális munkások, terapeuták, és ahányan vannak, annyi félék. De közös bennük a tenni akarás, az elszántság, a hivatástudat és elkötelezettség, ami abban mutatja meg az élet értelmét számukra, hogy ezeken a gyermekeken a szeretet erejével segítsenek.

Csaknem fél évszázadnyi gyermekvédelmi múlttal a hátam mögött, amit egyrészt gondozottként, másrészt szakemberként és vezetőként éltem meg, nyugodtan mondhatom, hogy ez a történet, a mi közös történetünk a Jóisten kegyelméről szól.

Ismerkedjen meg velünk, lépjen velünk kapcsolatba, tudjon meg minél többet rólunk, és ha lehetősége van rá, segítse szolgálatunkat!

Kothencz János               

 főigazgató