Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Terápiás és fejlesztő foglalkozásaink


A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató több mint fél évtizede szervez a szakellátásban élő gyermekek számára olyan a terápiás és fejlesztő foglalkozásokat, melyek a gyermekek testi-lelki egészségét és pszichés fejlődését segítik elő. Egy fejlesztési folyamat minden esetben a gyermek személyiségének egészét célozza: a testi, pszichikai funkciókat, a tudás elsajátításának elemeit, a gyermek viselkedését, társas viszonyulásait és teljesítményét kívánja befolyásolni.

A foglalkozásokat teljes mértékben személyre szabottan szervezzük, figyelembe véve az egyén sajátos problémáit, melyek igen sokrétűek lehetnek: gyakran beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségként, kevert specifikus zavarként vagy csak „problémaként” jelentkeznek.

Gyógypedagógiai és konduktív pedagógiai csoportunk 2015 óta azon munkálkodik, hogy beazonosítsa és működtesse a Szolgáltató teljes területén a gyermekek igényeinek leginkább megfelelő típusú terápiás eljárásokat. Differenciált fejlesztéssel, egyéni korrekcióval, egyénre szabott haladási ütemmel, a különböző okokból, nevelési előzményekből és körülményekből, készségek és képességek elmaradásából származó hátrányok ellensúlyozásával és csökkentésével hozzájárulhatunk, hogy a gyermek sikeres eredményeket érjen el az élet több területén.

Az elmúlt évek során öt megyében (Bács-Kiskun megye, Csongrád-Csanád megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Pest megye), a megyék több településén koordinálta csoportunk a fejlesztő terápiás lehetőségek biztosítását gyermekeink számára. 

Jelenleg is tíz terápiás szakember nyújt ezeken a területeken különböző rendszerességgel egyéni és kiscsoportos fejlesztési lehetőségeket. 

Korábbi munkánk alapján a következő terápiás eljárások bizonyulnak a legeredményesebbnek: 

  • beszéd és nyelvi fejlesztés (logopédia),
  • alternatív mozgásterápiák (tervezett szenzomotoros tréning, alapozó terápia, dinamikus szenzoros integrációs terápia), 
  • komplex pszichopedagógiai és gyógypedagógiai fejlesztés, a korai fejlesztés különböző módszerei, valamint az ezeket kiegészítő állatasszisztált terápiás eljárások.

A közvetlenül gyermekeket célzó foglalkozásokon felül a nevelőszülők számára is biztosítunk konzultációs lehetőséget. nevelőszülőkkel történő egyeztetés, megbeszélés, tanácsadás nagyban elősegíti a gyermekek fejlődését. 

2020 július elsejével azzal a szándékkal alakult meg a Gyógypedagógiai divízió, hogy korábbi munkánkat a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató további területeire is kiterjesszük, és megvalósítsuk azokat a foglalkozásokat, melyek a gyermekcsoport igényeihez leginkább illeszkedve elősegítik a gyermekek egészséges testi-lelki-pszichés fejlődését. 

Célunk, hogy a területi igazgatók, nevelőszülői hálózatok szakmai vezetői és nevelőszülői tanácsadók közreműködésével mihamarabb megteremthessük ezeket.

Köszönjük, hogy segítitek munkánkat!


Bakaity Anna

Gyógypedagógiai divízió vezető

Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató


Gyógypedagógiai szakmai megbeszélés ÁGOTA Falván

Gyógypedagógiai szakmai megbeszélés ÁGOTA Falván

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Gyógypedagógiai divíziójának munkatársai ÁGOTA® Falván jó hangulatban, közös célok kitűzésével indították az új tanévet.

Imádják autizmussal élő gyermekeiket a Heves megyei nevelőszülők

Imádják autizmussal élő gyermekeiket a Heves megyei nevelőszülők

Lacika és Balázs mindketten Heves megyei nevelőszülőinknél nevelkedő, autizmus spektrumzavarral élő gyermekek. Nevelőcsaládjaik ugyanúgy szeretik őket, mint a diagnózis előtt.

Személyre szabott fejlesztéssel segítünk

Személyre szabott fejlesztéssel segítünk

Fejlesztő torna, állatasszisztált foglalkozás, vagy akár hidroterápia is rendelkezésére áll a nevelőszülőknél és a lakásotthonokban élő gyerekeknek a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónál.

Eredményes a gyógypedagógiai fejlesztő munkánk

Eredményes a gyógypedagógiai fejlesztő munkánk

A Szegeden élő fiatal nő egyedülállóként neveli a most ötéves kisfiút...

Kapcsolódó videó: