Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/O Little Town of Bethlehem.jpg

A készület ideje

Mindennek megvan a maga ideje. Az ádvent a készület ideje. Karácsonyra, Jézus születésére készít fel minket ez az időszak. Az idei évben csupán három hetet kapunk erre a felkészülésre, mert december 24. egyben ádvent 4. vasárnapja és Szenteste is.

A készület szerves része a várakozás. A gyermekek várakozása mindig különleges. Így van ez nálunk is, az ÁGOTA Közösségben. Amikor a gyermek várakozik, csodára vár és ezzel maga körül is csodát teremt. A tiszta lélek igazán csillogó módon tudja lehívni az Eget a Földre, mint akkor, kettőezer évvel ezelőtt a judeai Betlehemben.

A készület jegyében tehetünk nagy elhatározásokat: miben, hogyan változunk, mire figyelünk jobban, mely emberi kapcsolatokat gyógyítgatjuk, de minden erőfeszítés mit sem ér, ha nem tudatosítjuk a legbelül meghúzódó legmélyebb tartalmat, hogy szeretve vagyunk. Ebből a belső bizonyosságból építkezik személyiségünk, ennek erejéből képesek vagyunk kapcsolatba lépni társainkkal, figyelni és segíteni másoknak, akik tőlünk elesettebbek és nyomorúságosabb az életük.

Az úton lévő ember kilép a megszokott, biztonságot adó létből és követi a hívást. A Szentírás ilyen nagy lelki utazónak mutatja be a názáreti Máriát, Józsefet, Keresztelő Jánost, vagy a régi időkből az Úr prófétáit köztük is a legnagyobbat, Izajást. Érdemes utánuk olvasni, életüket megismerni, belőle inspirációt meríteni.

Kívánunk minden Közösségünkhöz tartozó gyermeknek, fiatalnak, nevelőnek, szolgálatot teljesítő munkatársnak tartalmas és eredményes ádventi készülődést az ünnepre!

/media/uploads/images/post_upload/BC5K3519.jpg
ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna - életképek II.
/media/uploads/images/post_upload/1.DHE_3502.JPG
ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna - életképek I.
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240513.png
Heti útravaló - 2024. 20. hét -