Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Megújulni közös érétkeinkben – Ezzel a jelmondattal zajlott idén a Katolikus Társadalmi Napok rendezvénysorozata, melynek házigazdája fenntartónk, a Szeged-Csanádi Egyházmegye volt. 

A Dóm téri családi napon, mint kiállító, az ÁGOTA közösség is megjelent. Standunkon a nevelőszülői hivatást és az ÁGOTA Játszóházat népszerűsítettük, mentálhigiénés sarokkal, kézműves foglalkozásokkal vártuk a gyermekeket, felnőtteket egyaránt.

Az eseményre látogatóknak igyekeztünk bemutatni a nevelőszülői hivatást. Fontos számunkra, hogy megtaláljuk azokat a jó embereket, akik képesek szeretet adni azoknak a gyermekeknek, akiket valamilyen okból ki kiemeltek vér szerinti családjukból. Ezért kollégáink mellett nevelőszülők is beszélgettek az érdeklődőkkel. Köztük Papp Annamária, aki Hódmezővásárhelyen él, most két fiúgyermeket nevel: "Kilenc éve vagyok nevelőszülő, azt hittem a nevelőszülőség arról szól, hogy én adok nekik szeretet, ám kiderült sokkal többet adnak ők nekem!"

Sokan megálltak és elidőztek nálunk: a kicsik csillámtetoválást, arcfestést kértek maguknak, mások origamiztak, színeztek. A nagyobb fiatalok csocsóval, gombfocival, pingponggal szórakoztak, míg a szülőket, idősebb érdeklődőket igekártyákkal állítottuk meg hosszabb-rövidebb időre. Így hoztuk közelebb az ország teljes területéről érkező kiállítókat és érdeklődőket társadalmi feladatvállalásunkhoz,, szolgálatunkhoz. 

A Szeged-Csanádi Egyházmegye gyermekvédelmi szakellátása a mindennapokban az evangélium értékrendjét társadalmasítja. Jó, hogy itt vagyunk, mert sokan eljönnek erre a rendezvényre az ország minden részéből, így széles körben be tudjuk mutatni a tevékenységünket. Emellett az előítéletek lebontását is szolgálja ez a kitelepülés, hiszen láthatják az emberek, hogy milyen jóravalók és szeretetreméltók a gondoskodásunkban nevelkedő fiatalok. Az ÁGOTA közösség értük dolgozik. –így foglalta össze a jelenlétünk üzenetét Kothencz János, a közösség alapítója. 

A standunkat meglátogató kicsik és nagyok közös alkotást is készítettek: egy-egy szív formájú, színes papírdarabra szép gondolatokat, bátorító szavakat írtak, amely a hit vagy a gyermekvédelem kapcsán eszükbe jutott. Ezekből a kis szívekből a nap végére egy nagy szív formálódott, jelezve: a szeretet visz közel bennünket egymáshoz.


/media/uploads/images/post_upload/BC5K0746.jpg
Kiválóságaink ragyogták be Szegedet
/media/uploads/images/post_upload/20221113_144150566.jpg
Ingyen jegyekkel mehettek nevelőcsaládjaink a Szegedi Nemzeti Színházba
/media/uploads/images/post_upload/BC5K9623.jpg
Kapcsolódó játék – A játék szerepe a gyermekek fejlődésében