Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/20220402_114415 (2).jpg

Emese és Evelin olyanok, mint sok más középiskolás fiatal: szépek, szorgalmasok, sikeresek a tanulásban és aktívak a közösségi munkában. Emese nemrég irodalomversenyt nyert, Evelin pedig közösségi munkájáért igazgatói dicséretet kapott. Ami ezt a két eredmény mégis különlegessé teszi az, hogy mindketten vér szerinti családjuk helyett nevelőszülőnél élnek. Bács-Kiskun megyei gyermekeink kortársaiknak és sorstársaiknak egyaránt példát mutatnak.

Jámbrik Emese kilencedik osztályos a Kecskeméti Katona József Gimnáziumban, ahol az Arany János Tehetséggondozó Program résztvevője. Tél elején kérte fel magyar tanára, hogy vegyen részt a program keretein belül szervezett országos irodalomversenyen. Dragomán György Máglya című regényét, valamint Arany János balladáit kellett elolvasniuk, értelmezniük. A versenyt Egerben rendezték, a délelőtti írásbeli forduló után, a várossal is megismerkedhettek a résztvevők. Másnap reggel derült ki, kik jutnak be a szóbeli fordulóba, Emese is köztük volt.   –  Három választható tétel közül a Dragomán regényt választottam, és két percben kellet kifejteni róla a véleményem. Nagyon tetszett a regény, különleges volt a világképe, más, mint amire számítottam – mesélte a lány.

Emese a teljesítményével a zsűrit is meggyőzte, és megnyerte az irodalom versenyt. Az oklevél mellett könyvutalványt is kapott, amelyből spanyol nyelvkönyvet vesz majd. A szorgalmas lányt tanárai mellett nevelőszülője is támogatta, tíz éve nevelkedik Veronikánál testvéreivel együtt.  Emese a tavalyi Kiválóság Díj versenyünk egyik díjazottja volt, hiszen kitűnő tanulóként zárta a múlt tanévet, és úgy tűnik, idén sem adja alább. Távlati tervei között a gyógypedagógus diploma megszerzése szerepel.  

Lakatos Evelin 2020 karácsonyán került Marikához Páhiba. Ekkor iskolát is váltott, a korábbi szakiskola helyett egy közgazdasági technikumot választott. Mivel jó tanuló, nem kellett különbözeti vizsgát tennie, és hamar beilleszkedett a közösségbe is. Osztálytársai megkedvelték, így azonnal igent mondott, amikor felkérték, vegyen részt a szalagavató bál szervezésében.  Sőt szerepet is vállalt: a szalagtűzés mellett, táncolt is. Mégis meglepte, hogy mindezért igazgatói dicséretet kapott. – Nem számítottam rá, boldogan hoztam haza „maminak”. Ő is nagyon örült, büszke rám – mesélte sikereit a lány.

Evelin a nevelőszülői családba is szépen beilleszkedett, segít a háztartásban, a kertben. Marika unokáival is jóban van, együtt lovagolnak, sétálnak, beszélgetnek. Evelin gazdálkodás-menedzsment szakon tanul, céljai között van valamilyen pénzügyi diploma megszerzése. /media/uploads/images/post_upload/SZAKMAINAP.jpg
Azonnali gondozási hely váltás témában tartunk szakmai napot
/media/uploads/images/post_upload/BC5K5377.jpg
Olaszos délutánt csaptak a Foltán Lakásotthonban
/media/uploads/images/post_upload/bork_fctrn2.jpg
Gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok rúgták a bőrt