Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Baranya megyei Nevelőszülői hálózat 


A Baranya Megyei Nevelőszülői Hálózat 2021. január 1-től csatlakozott a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóhoz. 

A nevelőszülői hálózat ellátási területe Baranya megye, mely apró falvas település, ennek köszönhetően többnyire kisebb falvakban, községekben látja el feladatát. Központi irodája Pécsen található. 

A hálózat szakmai egységét irányító vezető koordinálja 10 nevelőszülői tanácsadó és a gyermekvédelmi ügyintéző munkáját, valamint figyelemmel kíséri nevelőszülői jogviszonnyal rendelkező, jelenleg 128 nevelőszülőt és az ő gondozásukban nevelkedő 420 gyermek/ fiatal felnőtt életét.

Hivatásunk a nevelőszülők segítése abban, hogy harmonikus, biztonságot és szeretet nyújtó családi légkört teremthessenek, és így a társadalom által elvárt normák, értékek átadásával biztosítani tudják a gyermekek személyiségének egészséges fejlődését. 

Célunk a területünkön élő nevelőszülők és a munkájukat segítő szakemberek szakmai kollektívájának megteremtése. Egy olyan szervezet létrehozása, mely képes a változó szükségletekhez alkalmazkodva, a megyében nevelőszülői gondoskodásra szoruló minden életkorú és szükségletű gyermek jogszabályoknak és szakmai alapelveknek megfelelő, magas színvonalú ellátására. 

Szeretnénk a nevelőcsaládok körét bővíteni, ezért várunk olyan családokat, személyeket, akik képesnek érzik magukat arra, hogy a gyermekvédelmi rendszerbe bekerült gyermekeknek szeretetteljes hátteret biztosítsanak. 

Azért lettem nevelőszülő...

Nevelőszülőnek lenni pótolhatatlanul hasznos hivatás. Erre a nem könnyű, de nagyon szép pályára olyan emberek alkalmasak, akik bármilyen sorsú, életkorú gyermek befogadására készek. A nevelőszülőnél élő gyermek esélyt kap, hogy megtapasztalhassa mi az a szeretetteljes törődést. Szervezetünk, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató annak érdekében, hogy minél ismertebbé tegye a nevelőszülői hivatást, intenzív kampányba kezdett a közösségi médiában. Az ellátási területünk minden megyéjében elkészítettünk egy kisfilmet, amely ezt a célt szolgálja. A Baranya megyei nevelőszülőket bemutató kisfilmet a szegedi Kazincbarcikán, a Zsolnay negyedben található Bóbita bábszínház bábmúzeumában forgattuk.

Kérjük, segítse munkánkat azzal, hogy megosztja a Facebook profilján ezt a kisfilmet! Önnek ez egy kattintást jelent, nekünk viszont sok száz ismeretlen ember elérésének a lehetőségét, akiket közelebb szeretnénk hozni ehhez a szép és nemes hivatáshoz. Köszönjük, hogy segít nekünk a nevelőszülőség népszerűsítésében!