Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/SAC_3848.jpg

Az ÁGOTA Közösség Pécsett köszöntötte azokat a gyermekeit, akik sikeresen pályáztak a Kiválósági- és Hősötös-díjakra. Összesen 89 fiatalunk jelentkezett, az elsőre 37, a másodikra pedig 52 fő. 

Az ünnepségen Szécsényi Sándor üdvözölte a jó tanulókat. A területi igazgató elmondta, nagy öröm, hogy immár harmadik éve minden alkalommal egyre több diáknak nyújthatják át ezeket az elismeréseket. 

– Ti bebizonyítottátok, hogy képesek vagytok elérni a magatok elé kitűzött célokat. Ez az elismerés egyfajta felelősség is, hiszen ezzel példát mutattok sorstársaitoknak. Nagyon büszkék vagyunk rátok, legyetek ti is azok magatokra – hangsúlyozta.

A 10 éves Tóth Renátó Dzsúlió is a díjazottak között volt. Fiatalunk elmondta, hogy nagyon sok minden érdekli az iskolában. 

– Nagyon szeretem például a nyelvtant, saját mesét is írtam már otthon, de igazából orvos szeretnék lenni, hogy segíthessek másokon – mesélte fiatalunk.

17éves fiatalunk, Nyári Lajos a Pécsi Kodály Zoltán Gimnáziumba jár, ahol nagyon jól teljesít. Érdekli az irodalom, a díjátadón például egy saját versét szavalta el. 

– Meg szeretném majd állni a helyem a felnőttek világában, ezért szerintem fontos, hogy sokat tanuljak. Tovább szeretnénk tanulni, a bölcsészettudományi kar kommunikáció és médiatudomány szakára jelentkezek majd – mesélte a fiú.

A fiatal elmondta, nevelőanyukája, Csonka Imréné nagyon sok mindenben motiválja. 

– Ezek a gyermekek hátrányból indultak az életben, mi pedig a családban mindent igyekszünk megadni nekik ahhoz, hogy ennek ellenére megmutathassák, igenis értékesek – hangsúlyozta a nevelőszülő.

A díjátadót az ÁGOTA Közösség fiataljainak műsora tette még meghittebbé. Kiss Anna Liliána, Nyári Lajos, Takács András, Iván Bianka és a Mohácsi Sukar Tarno tánccsoport készültek előadásokkal.

/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240513.png
Heti útravaló - 2024. 20. hét -
/media/uploads/images/post_upload/BC5K4357.jpg
Dobogóra álltak az ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna legjobb csapatai
/media/uploads/images/post_upload/DHE_2644.JPG
Célegyenesbe ért az ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna!