Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/GYgypedaggiai fejleszts1 (1).jpg

"11 éves voltam, amikor a szüleim nevelőszülők lettek, a nálunk élő gyerekeket öcsiként, húgiként kezelem a mai napig. Édesanyámtól sokat tanultam arról, hogy kell ezt a helyzetet természetesen kezelni. Már érettségi után szerettem volna nevelőszülővé válni, végül 24 éves koromban elvégeztem a tanfolyamot, majd nem sokra rá érkezett hozzám az akkor 4 éves Brúnó" – mesélte Mlinarič Marica.


A Szegeden élő fiatal nő egyedülállóként neveli a most ötéves kisfiút és azt vallja, mindent meg lehet oldani, ha nem a problémát keressük, hanem a megoldást. Ilyen szellemben neveli az óvodás Brúnót is.

Megismerkedésük első hetében elvitte felmérésre a fiúcskát a szolgáltatónk szegedi központjában működő gyógypedagógiai központba, ahol kiderült a gyermek fejlesztésre szorul.

Bakaity Anna gyógypedagógusunk elárulta: Brúnó figyelmét kezdetben nehezen lehetett lekötni, nem fogadta el a tiltást, akaratos, dacos volt. Mára a fejlesztő foglalkozásoknak és nevelőszülő szeretetteljes gondoskodásának köszönhetően pozitív irányba fejlődött a kisfiú személyisége. A gyógypedagógus szerint Marica sokat segített a gyermeknek abban, hogy a traumatikus élménymaradványokat feldolgozza.

/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240422_2.png
Heti Útravaló - 2023. 15. hét