EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806-00000000 Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU75 1173 5005 2055 0806 0000 0000
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8008 (2).jpg


Több, mint 300 használt, de nagyon jó minőségű fényképezőgépet juttatott Csongrád megyei, állami gondoskodásban élő gyermekeknek az ÁGOTA Alapítvány. A gépek adományból származnak, és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató nevelőszülőknél és lakásotthonokban nevelkedő fiataljaihoz kerültek, akik örültek neki, mert szeretnek fotózni. .

Kittit, Zsófit, Vivient, Dávidot és Szabinát meglepetésként érte az ajándék, amelyet Klotz Attila nevelőszülői tanácsadó adott át nekik. – Nem tudtunk erről, de nagyon örülünk neki. Én is szoktam fotózni, főleg sportot, ugyanis kosarazom, ám most megsérültem, így én örökítem meg a meccsek pillanatait - magyarázta a 16 éves Kitti. A testvérek Linka Ferencné nevelőszülőnél élnek, aki elárulta, a legjobb érzéke a fotózáshoz Zsófinak van. Ő bekerült a Csányi Alapítvány Tehetséggondozó Programjába, itt volt lehetősége megismerkedni a fotózás alapjaival. Zsófi rajzaival és fotóival fejezi ki önmagát, erre a legjobb bizonyíték, hogy egyik Szegedről készült fényképe Szeged városnéző buszát szépíti. Így ő is nagyon örült a profi gépnek, ahogy legkisebb testvérük Dávid is, aki a család macskáját azonnal kiszúrta modellnek.

Az ÁGOTA Alapítvány adományát a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató juttatta célba. Az egyházmegyei szervezet fontosnak tartja a gyerekek tehetséggondozását és céljuk az is, hogy minél hasznosabban töltsék el szabadidejüket. A tavaly meghirdetett Isteni fénykép pályázat jól példázta, hogy a gyerekeket érdekli a fotózás, erre több száz pályamunkát küldtek. – Csongrád megyében 308 gyermekünk kapott fényképezőgépet egy jótékonykodó cégtől. A csemetéink szeretnek fotózni, magukat és a környezetüket, ehhez járultunk hozzá ezekkel a fényképezőgépekkel adományozónk segítségével – mondta Kothencz János, a Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója.

A Foltán József lakásotthonban élő gyerekek mindannyian örültek a különleges ajándéknak, de egyikük, Maróti Barbara talán a többieknél is jobban. A 15 éves nagylányról már barátai, nevelői is tudják, hogy nagyon szeret fényképezni és van is érzéke hozzá. Legtöbbször a tájat, a környezetet fotózza, vagy csak úgy az embereket, hétköznapi helyzetekben, de mindig keresi az olyan pillanatokat, amelyek többet jelentenek. Azért, hogy minél inkább ki tudja teljesíteni tehetségét, már kapott egy jó minőségű fényképezőgépet a szolgáltatótól, amit rendszeresen használ: ő örökíti meg az otthon életének legfontosabb eseményeit, a közösségi programokat. A meglepetés gép szerinte nagyon praktikus: jobb minőségű képeket lehet vele készíteni, mint egy telefonnal, de mivel kisméretű, kényelmesen magával viheti majd bárhová. Barbi annyira szereti ezt a hobbiját, hogy eldöntötte, fotós szeretne lenni, ezért az Eötvös Gimnázium média szakára felvételizett. Most várja az eredményt.
/media/uploads/images/post_upload/Baranya_Szentlrinc_Munkcsy.jpg
A járványhelyzet ellenére is örömteli volt a húsvét
/media/uploads/images/post_upload/cs1.jpg
Így ünnepeltük a húsvétot a lakásotthonainkban
/media/uploads/images/post_upload/166794589_223424639563634_7286471250696403318_n.jpg
"Öröm: neked ma ablakom kitárom" - Így ünnepeltük a húsvétot a nevelőszülői családokban