Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/IMG_20210528_162450.jpg

A vetélkedőt a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató nevelőszülői hálózata szervezte, a jelentkezők hét év alatti, alsó tagozatos, felső tagozatos és középiskolás korosztályban és négy kategóriában mérették meg magukat. Ennek megfelelően ének-zene, vers és próza, tánc, valamint egyéb műfajú produkciókkal mutatkoztak be.

– A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató fontos feladatának tartja a tehetséges gyermekek támogatását, megerősítését, segítését – mondta el lapunknak Szécsényi Sándor területi igazgató. – A szervezet több saját élménypedagógiai programja is lehetőséget ad arra, hogy az igazi tehetségek felszínre kerüljenek. Ezen lehetőségek egyike a Ki mi tud?, melynek megyei szintű fordulóira épül az országos vetélkedő.

A Tolna megyei nevelőszülői hálózat jelenleg száztizenhét nevelőszülőt foglalkoztat. Ők háromszázhatvan kiskorú gyermekről és fiatal felnőttről gondoskodnak. Egyikük, Szél Henrikné, aki több gyermekkel érkezett a vetélkedőre. Ő már 32 éve végzi ezt a hivatást, eddig 22 fiatalt nevelt fel. – Engem ők tartanak fiatalon. Minél kisebb gyermek érkezik hozzám, annál fiatalabbnak érzem magam. A szeretetük mindennel felér. Minél többen vagyunk, annál jobb – mondja a nevelőszülői hivatásról. Jelenleg 4 testvér él nála, ők már felső tagozatosok illetve középiskolások. Büszkén teszi hozzá, hogy mindegyikük tehetséges, jól tanulnak, sokat olvasnak. Közülük hárman neveztek a vetélkedőre, mégpedig versmondás kategóriában.

A versenyben ők is úgy jártak, mint a többiek: előbb izgultak, aztán sikeresen szerepeltek, és itt-ott valóban meg is mutatkozott a bennük lakozó tehetség. A szervezet szekszárdi, Rákóczi utcai központjának udvarán zajló vetélkedőn a hét év alattiak mezőnyében vers-próza kategóriában Mánn Zsuzsanna, tánc kategóriában Kovács Róbert lett első. Az alsó tagozatosoknál a legjobban Csurai Angelina Vanessza mondott verset, a legszebben Tóth Rajmund énekelt. A csapatoknál egy kvartett tánca vitte el a pálmát.

A felső tagozatosoknál vers-prózában Puha Szeréna Jázmin, énekben Berecki Anett, táncban Farkas Árpád és Farkas István, egyéb kategóriában – bűvészetben – Mánn Annamária bizonyult a legjobbnak. A középiskolásoknál versmondásban Sipos Zsuzsanna Réka, ének-zenében pedig az Ágas-bogas Csodaszarvas csapat szerezte meg a győzelmet.

A döntést háromtagú, szakemberekből álló zsűri hozta, a díjakat Szécsényi Sándor, területi igazgató adta át a legjobbaknak, de a támogatóknak köszönhetően minden gyermek kapott egy kis ajándékot azért, mert jelentkezett és előadásával megörvendeztette a szervezőket és a közönséget./media/uploads/images/post_upload/Hit tbor.png
Ne félj, mert megváltottalak - Hit tábor ÁGOTA Falván
/media/uploads/images/post_upload/hittbor.png
"Ne félj, mert megváltottalak" - Hit tábor ÁGOTA Falván 2022
/media/uploads/images/post_upload/_07A7906.jpg
Kitüntetés a nevelőszülői hivatásért