Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/III. Konf - 2013.jpg

2013 május 

III. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia

„Minden gyermeknek családban van a legjobb helye!” 

Középpontban a nevelőszülői hivatás


A Szeged-Csanádi Egyházmegye, az ÁGOTA® Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma a III. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencián beszámol az elmúlt félévben megvalósított integrációs programsorozat eredményeiről, tapasztalatairól. A programsorozat célja az volt, hogy a nevelőszülői, befogadószülői hivatásvállalást és az örökbefogadások népszerűsítése Magyarországon. Az országos integrációs programsorozat során a szervezők eljutottak hazánk valamennyi megyeszékhelyére, és ott a helyi kollégákkal együttműködve közösen szorgalmazták, népszerűsítették a hivatás vállalását. 

A konferencián felhívták a figyelmét arra is, hogy korunk értékdifferenciált napjaiban mennyire szükséges kihangsúlyozni a család társadalmi szerepének jelentőségét és értékét.  Különösen is nagy fontossággal bír mindez a gyermekvédelmi gondoskodásban élő, csaknem 21.500 gyermek és fiatal számára, akiknek ma Magyarországon csupán egy része élhet nevelőszülői családi körülmények között. A programsorozat a jóvoltából, reményeik szerint több száz vagy több ezer gyermeknek adódik meg a lehetőség arra, hogy intézmény helyett családban nőhessen fel.

Országos kampánynak nem csak az az eredménye, hogy több mint 1000 család érdeklődött vagy jelentkezett nevelőszülői hivatásra, hanem az is, hogy komoly és eleven összefogás valósulhatott meg a szakma  valamennyi képviselője között azért, hogy egy-egy megyében bővülhessen a nevelőszülői hálózat.

A résztvevők közösen értékelik az integrációs programsorozat eddigi eredményeit, és köszönetet mondanak mindazoknak, akik segítették, támogatták a célkitűzések elérését. A Magyarország teljes területén megvalósított programot azért szervezték, hogy hangsúlyozzák az élet méltósága iránti tiszteletet, és elérjék, hogy minél több család ismerkedhessen meg a nevelőszülői hivatás lehetőségével. 


Kothencz János felszólalása:


Polner Eörs felszólalása:


Tarnai Richárd felszólalása:


Dr. Kiss-Rigó László felszólalása:


Soltész Miklós felszólalása:


Kerényi János felszólalása:


Czunyiné Dr. Bertalan Judit felszólalása: