Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K7212.jpg

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató fontos feladatának tartja, hogy támogassa azokat a gondoskodásában élő gyermekeket, akik valamilyen területen példaértékű munkát végeznek. Első alkalommal a jó tanulmányi eredményt ismertük el. Az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolában tanuló diákjainktól azt kértük, ha év végi tanulmányi átlaguk 4-es és 5-ös között van, küldjék el bizonyítványuk másolatát.  Célunk az volt, hogy a jutalommal motiváljuk a családjukból kiemelt gyermekeket, általuk példát mutatva sorstársaiknak.  

Kiválóság díj felhívásunkra 372, a kritériumoknak megfelelő pályázat érkezett. Minden pályázó gyermeket díjaztunk,  egyszeri rendkívüli zsebpénzt kaptak. A legjobb tanulóknak Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója gratulált a szegedi díjátadón. Ide az az ország 13 megyéjéből 53 fiatalt hívtunk meg, azokat, akiknek tanulmányi átlaga 4,8 és 5-ös között van.
– Az elsők között is az elsők vagytok ebben a szorgalomban. Amikor egy fiatal, nem saját családjában nő fel, eleve hátránnyal indul, ezért tiszteletre és dicséretre méltó az, hogy példát mutattok sorstársaitoknak szorgalmatokkal, kitartásotokkal – motiválta Kothencz János főigazgató azokat a fiatalokat, akik év végi bizonyítványa kiváló lett.  Katona Katalin, körösladányi jó tanulónk a nevelőszülőket méltatta, és azt is kiemelte, hogy ők, a náluk élő gyermekek mind mind különlegesek: "Sokan kérdezik meg tőlem még a mai napig is, hogy milyen nevelőcsaládban élni, vagy hogy milyen nevelt gyermekként élni az életem. Én ezekre a kérdésekre, mindig rövid és tömör válasszal szolgálok a kíváncsiskodóknak: különleges. Az ember mikor megszületik, már akkor kitűnik különlegességével és egyéniségével a többiek közül, azonban nekem és sorstársaimnak ez duplán megadatott."

Kothencz János azt is elmondta, idén először kiírt pályázatukat jövőre is meghirdetik, ám a díjazottak körét bővítik. – Kiváló tanulóink mellett figyelmet fordítunk a tehetséges gyermekekre, azokra, aki valamilyen sportágban, művészeti tevékenységben kiemelkedően teljesítenek. Küldetésünknél fogva, azokat a gyermekeket is szeretnénk elismerni, akik aktívan részt vesznek közösségük életében, figyelmet fordítanak a környezetükben élőkre, segítik, támogatják őket – hangsúlyozta a főigazgató.


Gratulálunk minden díjazottaknak!
/media/uploads/images/post_upload/SZAKMAINAP.jpg
Azonnali gondozási hely váltás témában tartunk szakmai napot
/media/uploads/images/post_upload/BC5K5377.jpg
Olaszos délutánt csaptak a Foltán Lakásotthonban
/media/uploads/images/post_upload/bork_fctrn2.jpg
Gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok rúgták a bőrt