Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/Erik-j let kezddik.JPG

„A természet úgy kell a gyerekeknek, mint egy falat kenyér.”

(Herbert Renz-Polster)

Nehéz időszakot élünk át a pandémia miatt. Érzik ezt a lakásotthonainkban nevelkedő gyermekek is. A korábban megszokott sok-sok program, tábori élmény elmarad, az eddigi társas tapasztalásokat felváltja valami más. Annak ellenére, hogy nevelőink és munkatársaink mindent megtesznek azért, hogy elviselhetővé tegyék a gyerekek számára a mindennapokat, és kiegyensúlyozottabb légkört teremtsenek, olykor kivédhetetlenül hatalmába keríti őket a bezártság érzése.

Felvetődhet a kérdés, hogy a karantén szigorú szabályain és keretein belül hol lehet az a hely, ahol még van szabadság, ahol fesztelenül jól érezhetik magukat? Ahol még szárnyalhat a képzeletük és a kreativitásuknak is teret engedhetnek.

A szegvári lakásotthonban élő gyermekeink a természetben találták ezt meg. Vezetőjük, Balogh Csilla kezdeményezésére okos telefonokkal és digitális fényképezőgéppel a hónuk alatt, sétálni mentek a település környékére.

A gyerekek a természet nyújtotta hangulatot, az érkező tavaszban megélt, meghitt pillanataikat gyönyörű fotókon örökítették meg.  

A víz mélységes nyugalma, a közel és a távol egyensúlya, a szimmetria, az állandóság és a csend, a természetet jellemző ellentétek, valamint maga, a kézzelfogható jelenlét ebben, mind-mind tükrözik a gyerekek gazdag és érzékeny lelki világát.

Köszönjük a nevelőnek a lehetőséget, a gyerekeknek pedig az áldott kreativitást, amivel elkészítették alkotásaikat, azt, hogy fotóik, gazdagabbá tehetik a mi lelkünket is, 2021 virágvasárnapján…


 

/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240422_2.png
Heti Útravaló - 2023. 15. hét