Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Jász-Nagykun-Szolnok megyei nevelőszüleink egy lelkes csoportja nevelt és vér szerinti gyermekeikkel közösen már harmadik alkalommal vett részt Kunszentmártonban a Hagyományőrző és Közösségi nap Vásár Téri lecsófőző versenyén. 

Szeptember első hétvégéjén Kunszentmárton Város Önkormányzata képviseletében Wenner - Várkonyi Attila polgármester úr és a rendezvény főszervezője, Katona Józsefné Marika nagy örömmel fogadta a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató 50 fős táborát. 

A csapat Csongrádi Gyöngyi nevelőszülői tanácsadónk vezetésével kétféle ételt készített bográcsban: a kiváló ízvilágú és különleges „cigány lecsót”, valamint a hagyományos lecsót, amellyel beneveztek a főzőversenyre. Díjat ugyan nem nyertek, de annál nagyobb ajándék volt látni, amint a gyerekek és a felnőttek jóízűen majszolták a mennyei falatokat.

Amíg az ételek rotyogtak a bográcsban, a gyerekek kihasználták a rendezvény adta lehetőségeket: ugrálóváraztak, lovagoltak, hintón járták körbe a várost, a rendőrség jóvoltából kvízjátékokon vettek részt, és persze sokat kézműveskedtek. 

Természetesen a csapat is készült előre unaloműző játékokkal a gyerekeknek, akik így tollasozhattak, hulahopp karikázhattak, és nem maradt el a nagy kedvenc, a kötélhúzó verseny sem.

A rendezvényen a sok-sok játék és élmény mellett a nevelőszülői hivatást is népszerűsítette a csapat. Szórólapot osztottak az érdeklődőknek, akik nagy örömmel látták, milyen nagyszerű és elhivatott nevelőszülők veszik körbe a csillogó szemű, családjukat vesztett, de mára már gondos és odaadó nevelőcsaládra talált gyermekeket.


/media/uploads/images/post_upload/BC5K0746.jpg
Kiválóságaink ragyogták be Szegedet
/media/uploads/images/post_upload/20221113_144150566.jpg
Ingyen jegyekkel mehettek nevelőcsaládjaink a Szegedi Nemzeti Színházba
/media/uploads/images/post_upload/BC5K9623.jpg
Kapcsolódó játék – A játék szerepe a gyermekek fejlődésében