Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/6.JPG

Természetkedvelő, állatszerető nevelőszülői családok vettek részt a hétvégén a Zöld járőr programhoz kapcsolódó Családi napon, a Szegedi Vadasparkban. Békés és Csongrád-Csanád megyéből több mint 200 állami gondoskodásban élő gyermeket hoztak el a nevelőszüleik a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által is támogatott eseményre.

TapiZOO, Mocsári átkelés, Állati ügyes csapat - ilyen és hasonló elnevezésű állomásokon tehették próbára magukat a nevelőszülős családok, hogy aztán az összegyűjtött pecsétek után járó ajándékokat átvehessék. A gyerekek délelőtt 10 órától délután 3-ig összesen 12 ilyen feladattal találkozhattak a park területén: kipróbálhatták, tudnak-e úgy közlekedni a fák között, mint egy gibbon, simogathattak – ha mertek - terráriumban élő állatokat, vagy benyúlhattak egy dobozba, nem is sejtve, mi rejtőzhet odabenn. Mindössze három állomást kellett teljesíteni egy ajándékért cserébe: a szervezők maguk is elcsodálkoztak a vendégek aktivitásán, mert minden család meglepetésekre válthatta a program végén a pecsétgyűjtő füzetét.

A Galgócziék saját-, nevelt- és barát gyermekekkel érkeztek Dévaványáról, eddig még nem jártak a Szegedi Vadasparkban. A 18 éves Ramóna lelkendezve meséli, milyen izgalmas volt az átkelés a mocsáron: - Egy bójákkal kijelölt pályán kellett végighaladni, részegszemüvegben, amiben másként érzékeltük a teret. Közben nekünk magunknak kellett lerakni a pallókat, amiken lépkedni lehetett. Nagyon tetszett ez a feladat – mondja a nagylány. Hozzátette, ő a vörös pandát és az elefántot mindenképpen meg szeretné nézni, de a család sétaútját a többi gyermekkel is össze kell hangolni.

-A kicsik az oroszlánokat szeretnék látni, most az a következő célunk – veszi át a szót Galgócziné Bartha Katalin, nevelőszülő. - Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk, a járványhelyzet óta ez az első élményprogram, amin lehetőségünk van részt venni a gyerekekkel, azonnal le is csaptunk rá. Mi minden kirándulásra elmegyünk, amit a Szent Ágota Szolgáltató szervez és felkínál nekünk, néhány nap múlva Zalaszabarra, utána pedig Zánkára utazunk a gyerekekkel – mondja a jelenleg öt, családjából kiemelt gyermeket nevelő anyuka.

A szegedi Mezei Mónika két saját és három nevelt gyerekkel jött, és velük tartott unokája is.

– Hoztunk magunkkal sok ennivalót, azt tervezzük, hogy egész nap itt leszünk, és minden feladatot kipróbálunk. Nagyon tetszik nekünk a rendezvény – mondta.

- A Zöld járőr projekt népszerűsége 2008 óta töretlen. A Szegedi Vadaspark, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szegedi Tankerületi Központ, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, valamint a Bűnmegelőzési és Oktatási Szolgáltató Központ Egyesület együttműködésében megvalósuló program lényege, hogy a gyerekek természet iránt érzett felelősségét erősítse – hangsúlyozta az esemény kapcsán Kispéter Andrea a Bűnmegelőzési Központ elnöke. - Ezt segítik elő azok az események, foglalkozások, amelyeknek köszönhetően számtalan érdekes természetvédelmi kérdéssel, témával és feladattal találkoznak a gyerekek. A Családi napunk is egy ilyen esemény, amelynek keretében ezúttal gyermekvédelmi gondoskodásban élő csemeték számára szerezhettük örömet- ismertette a szervezők szándékát a szakember.


/media/uploads/images/post_upload/gotatbor_msodiknap_Moment.jpg
A tábor 2. napjának legfontosabb pillanatai videón!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_5866.jpg
Négyszemközt Kothencz Jánossal
/media/uploads/images/post_upload/gotatbor_elsnap_1_Moment.jpg
A nagy megérkezés - videón!