Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Tolna Megyei Nevelőszülői Hálózata családi napot rendezett Tolna megyei gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek, fiatalok és nevelőszüleik számára. A nevelőcsaládok mellett szeretettel vártak mindenkit, akit érdekel a nevelőszülői hivatás. 

A tolnai Alta-Ripa Szabadidőparkba mintegy 250-en érkeztek: nevelőszülők, nevelt és saját gyermekeik, unokáik. A rendezvényen Szécsényi Sándor, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója köszöntötte a családokat.   - A rendezvény legfontosabb célja az, hogy találkozhassanak a nevelőszülők egymással, a gyermekek megélhessék a közösség érzését, a sorstársakkal való találkozás lehetőségét. A nevelőszülők pedig elmondhatják egymásnak örömeiket, gondjaikat. A nap arra is alkalma ad, hogy a külvilág számára bemutassák tevékenységüket és erősítsük társadalmi megbecsülésüket – hangsúlyozta a területi igazgató. Hozzátette a megyében mintegy 340 gyermek és fiatal él több mint 100 nevelőszülőnél. 

A családi napra olyan élményprogramokkal készültek a szolgáltató munkatársai, amelyek alkalmasak arra, hogy a gyermekek korosztályuknak megfelelően szórakozhassanak, s közben megismerhessék azokat a társakat, akik a megyében hasonló helyzetben élik a mindennapjaikat. 

Szakter Mária, a Tolna megyei nevelőszülői hálózat szakmai vezetője elmondta, minden hasonló eseményre igyekeznek színes programkínálattal készülni. Egyszerre szerveznek mozgásos, zenés-táncos, kézműves programokat. Míg a legkisebbek ugrálóváraztak vagy pókemberes, pillangós arcfestés került az arcukra, a nagyobbacskák a Bonbon Matiné vidám műsorán tapsoltak, a táncoslábú fiatalok és nevelőszüleik pedig magyar és roma táncházban rophatták. A napot és egyben a nyarat is egy fergeteges és emlékezetes habpartival zárták.

A 14 éves Mánn Annamária, aki Domboriban él nevelőcsaládjával, kiemelte, habár már kamaszkorba lépett, még mindig szívesen jön a Szent Ágota által szerevezett eseményekre. Ilyenkor alkalma nyílik új barátságokat kötni, illetve újra találkozhat sorstársaival. –  Szeretek azokkal beszélgetni, akik olyan helyzetben vannak, mint én, mert jobban megértenek – magyarázta a lány.

A szekszárdi 17 éves Kovács Miklós, Annamária jó barátja hozzáteszi, ők maguk is az egyik Szent Ágotás eseményen ismerkedtek meg, s azóta is keresik egymás társaságát táborokban és  a megyei programokon is.

Ignáczné Balogh Mónika nevelőszülő Decsről érkezett a családi napra. 6 éve választotta ezt a hivatást, azóta is szívvel-lélekkel végzi mindennap. Rendszeresen kilátogat nevelt gyermekeivel a hasonló eseményekre. – Azért választottam ezt a szakmát, mert nagyon szeretem a gyerekeket és szeretnék egy kicsi jót tenni a világgal. Tudom azt, hogy az a gyermek, aki nálunk van, jó helyen van – hangsúlyozta. Mindennapjaikról mesélve kiemelte, hogy a legnagyobb nehézség a szabályok elfogadtatása, majd gyorsan hozzáteszi: „A szeretettel bármire ráveszem őket. Ha megérzik a biztonságot, bizalommal fordulnak hozzád, megváltoznak ők is.”/media/uploads/images/post_upload/BC5K0746.jpg
Kiválóságaink ragyogták be Szegedet
/media/uploads/images/post_upload/20221113_144150566.jpg
Ingyen jegyekkel mehettek nevelőcsaládjaink a Szegedi Nemzeti Színházba
/media/uploads/images/post_upload/BC5K9623.jpg
Kapcsolódó játék – A játék szerepe a gyermekek fejlődésében