Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Néri Szent Fülöp Gyermekotthon 

3. számú lakásotthon

6430 Bácsalmás, Hősök tere 12.  


Lakásotthonunk 2011 decembere óta a szolgáltató része. Bács-Kiskun megyében, Bácsalmáson működik a város központjában, egy szép park mellett a város szívében, de nem forgalmas helyen.  

A mi lakásotthonunkban 9 fiú él, a 13 évestől a 19 éves egyetemistáig. Lakóegységünk befogadó kapacitása 10 fő.  

„Vár-lak” a lakásunk neve, mely érzékelteti, hogy vendégszerető otthon vagyunk.  

Egyediségünk leginkább növendékeink tanulási motivációjában mutatkozik meg, nem csupán az érdemjegyekben, hanem abban, ahogy gyermekeink igyekeznek a legtöbbet kihozni magukból a teljesítmény terén. Büszkék vagyunk arra, hogy egy frissen érettségizett növendékeink közül többen választják tanulmányaik folytatását az egyetemen. 

Egymást sarkallják a gyermekek a jobb eredmények elérésére, látják a lehetőségeket, és terveznek a jövőre.  

Gyermekink életét gazdagítják a számukra szervezett mindennapos élménypedagógiai programok, gyakori az együttműködés a többi lakásotthon gyermekeivel a sporttevékenységekben, szabadidő hasznos eltöltésében, kirándulásokon, munkaakciók alkalmával. Gyermekeink mozgásigényének kielégítését közös tornaterem, focipálya, asztalitenisz és tollaslabda biztosításának segítségével igyekszünk biztosítani. 

Lakásotthonunk lakói 9 fiú. Jelen pillanatban 6 fiú tartózkodik folyamatosan az otthonban. 3 szökésben van huzamosabb ideje.  

Az életkor megoszlása a következő: 13 éves a legfiatalabb, a legidősebb lakónk pedig 19 éves utógondozott egyetemista. 

Szokásaink teljes mértékben alkalmazkodnak az intézmény előírásaihoz: napirend betartása, a programok szervezése, az élelmezés, a higiénia betartása, a kulturális tevékenységek. Igyekszünk a fiúk viselkedését a legjobb irányba alakítani. Egymás megbecsülésére, a felnőttek tiszteletére neveljük őket.  

Mivel elég nagy a legfiatalabb és legidősebb gyermek közötti korkülönbség, így alkalmunk adódik a különböző igények figyelembevételével családként a munkamegosztást betartani. A kisebbek feladatait a nagyobbak is segítik és tanácsokkal is elláthatják őket. Egymás tulajdonát tiszteletben tartják.  

Kedvenc időtöltésük a sport lehetőségek (foci, ping-pong, kosárlabda, csocsó, tollaslabda, stb) és az internet böngészés, közösségi felületek.  

Az iskolai eredmények szépen alakulnak, igyekeznek javítani az eddigi eredményeken, s ez ebben a tanévben mindenkinek sikerült.  

 

Bácsalmás, 2020. 07. 03.  



Lakásotthon címe: 6430 Bácsalmás, Hősök tere 12. 

Telefon: 20/9228394

E-mail: bacsalmas3.lakasotthon@szentagota.hu 

Gyermekotthon vezetője: Daámné Agócs Barbara 

Lakásotthon helyettes: Ábrahám Tünde

Szakmai program megtekintése