Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Szent Antal Lakásotthon  

5700 Gyula, Arany J. u. 13. 

A gyermeket tiszteletben kell fogadni,  

szeretetben kell nevelni és szabadságban kell elbocsátani”  

Rudolf Steiner 

 

Békés megyében, a mintegy 32000 főt számláló kis városban, Gyulán működik,- 2020. június 01-től a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató részekén - az Arany János utcai különleges szükségletű integrált lakásotthon. Az otthonban 10 gyermek ellátására van lehetőség.  

Az otthon a kertvárosi övezetben, kétszintes, pihenésre alkalmas kerttel rendelkező családi házban kap helyet. Öt szobája, szobánként két-három gyermek/ fiatal számára nyújt kényelmes elhelyezést.  

Az otthonban különleges ellátást igénylők köre a tartós betegséggel, illetve enyhe fokban értelmi fogyatékossággal, valamint egyes részterületeken fejlődési elmaradással élő, valamint az utóbbi időkben a mentális problémákkal küzdő gyermekek és fiatalok. 

A konyha, ebédlő és nappali a ház földszinti részén találhatók. A közösségi térként szolgáló nappali, nagy terasz és a kert biztosítják a kikapcsolódás, szórakozás, közös programok helyszíneit. Egyéni és közös tanulásra a nappaliban és a szobákban van lehetőség.  

Az otthon a városközponttól távolabb található, de 15 perc távolságra van a vasúttól, és van a közelben helyközi buszmegálló is.  

10 percnyire van tőlünk egy játszótér és foci pálya egyben, mely mindig is kedves helye az otthonban élő gyermekeknek.  

Szabadidő eltöltésére tervezett programok mindig kölcsönös megegyezés réven születnek meg. A fürdőzés szerepel első helyen, nagyon kedvelt természetesen a bográcsozás, szalonnasütés és a biciklitúra is. Nagyon szeretünk társasjátékozni és moziba menni. Vannak lányosabb (makramézás és kreatív foglalkozás) és vannak fiús (focizás és fűnyírás) programok, de mindenki mindenbe szívesen belekóstol. Továbbra is közkedvelt a konyha által nyújtott lehetőségek tárháza. 



 

Cím: 5700 Gyula, Arany János u. 13. 

Lakásotthon vezetőjeUgorné Topa Edit 

E-mail: gyula.arany.janos.lakasotthon@szentagota.hu

Telefon: 20/745-8002