Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató  

Békés Megyei Gyermek- és Lakásotthon 

Gyulai Lakásotthon  

5700 Gyula, Temesvári út 39. 

 

 

A lakásotthon 2020. június 1. óta a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóhoz tartozik. 

A lakásotthon a belvároshoz közel egy kertvárosi részen található, csendes nyugodt környezetben. Kétszintes, nagy udvarral rendelkező családi ház. Négy szobában vannak elhelyezve a gyerekek, két négyágyas és két kétágyas felosztásban. Három szoba az emeleten található. A földszinten nappali, ebédlő, konyha és egy szoba van. Fürdőszoba és mosdó mind a két szinten található. A lakásotthon jól felszerelt. A házhoz tartozik egy nagy terasz mely jó időben a nappali mellett a közös élettért szolgálja. A kert biztosítja a szabadidős programok helyszínét. 

A lakásotthon 12-18 éves gyermekek számára biztosít családias környezetben otthont nyújtó ellátást, 12 férőhellyel. Életkoruknak és szükségleteiknek megfelelő nevelés, gondozás biztosítása fontos feladat. Személyiségfejlődésük érdekében olyan környezet igyekszünk megteremteni, ahol biztonságban érezhetik magukat. Az ártalmaktól, bántalmazásoktól és befolyásoltságtól igyekszünk védelmet biztosítani a számukra. Kiemelt célunk, hogy a lakásotthonban élők szocializálódjanak, teljes értékű felnőttjei legyenek a társadalomnak. Ezért is fontos többek között, hogy a rendszerességet és az alapvető normákat elsajátítsák, hogy érzelmeikben kiegyensúlyozottá váljanak. Örömmel tölt el bennünket, hogy gyermekeinknek vannak céljaik, melyeket megpróbálnak elérni, és amelyekért nap mint nap küzdenekFontos számunkra, hogy erősítsük bennük a valahovatartozás érzését, a család fontosságát, ugyanakkor a felelősségtudatot, és az együttérzést. Elősegítjük lakásotthonunkban a családba való visszatérést, vagy az önálló életre való felkészítést. 

A lakásotthon napirendje a házirend szerint van szabályozva, mely tartalmazza a szorgalmi időt, hétvégeket és a tanszüneteket. 

A lakásotthont érintő mindennapi tevékenységet a gyerekekkel közösen megbeszéljük, rögzítjük és közösen végezzük el. 

Szabadidős programokkal igyekszünk színesebbé tenni napjaikat. 

Hetente tartunk megbeszéléseket ahol a gyerekek elmondhatják ötleteiket, véleményüket, problémájukat, amit igyekszünk minden esetben orvosolni. A csoportos beszélgetéseken kívül az egyéni beszélgetések is biztosítottak. 

A lakásotthon minden esetben a gyermek érdekeit tartja szem előtt és mindent megteszünk azért, hogy otthon érezze magát.     


Cím: 5700 Gyula, Temesvári út 39. 

Lakásotthon vezetője:Sás Éva Boglárka 

E-mailtemesvari39lo@gmail.com 

Telefon: 06 20 745 8003