Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató  

Baranya Megyei Gyermek- és Lakásotthoni Hálózat  

7940 Szentlőrinc, Munkácsy M. u. 48


Lakásotthonunk Szentlőrincen, Pécshez közeli kisváros, csendes nyugodt környezetében helyezkedik el. A ház egy tetőtér beépítéses családi házban működik, amelyhez egy kis udvar is tartozik. Az épületben 5 szoba, 3 wc - tusoló, egy konyha és étkező található. 

Lakásotthonunk családias jellegű, normál szükségletű gyermekek mellett fogadunk különleges szükséglettel bíró gyermekeket és biztosítunk utógondozotti ellátást is. Feladatunk az önálló életre való felkészítés, hogy gyermekeink családjukba visszakerülve vagy kikerülve a gondozásunk alól, megállják helyüket az életben. 

A lakásotthon folyamatos munkarenddel és napirenddel működik, amelyet 4 gyermekfelügyelő és egy lakásotthoni nevelő biztosít A szakmai munkánkban segítségünkre van egy pszichológus, aki heti egy - két alkalommal segíti munkánkat. 

A lakásotthonunk csak lányokat fogad, 12 férőhelyen.

Jelenleg 12 gyermek él az otthonban, 10-16- éves korig és 1 utógondozásban lévő 18 éves fiatal. Erősségünk a szabadidős programot szervezése a gyermekeknek (bográcsozás, szalonnasütés, kirándulások, nyáron strandolás, nyaralások stb.), ami családias légkört biztosítva jót tesz a lelki világuknak, segíti beilleszkedésüket a lakásotthonba, és a veszteséget feldolgozni, amit családjukból való kikerülésük miatt éreznek.  

A gyermekvédelmi gyámokkal szorosan együttműködünk, és kölcsönös segítséget megadjuk egymásnak. 

Legfontosabb célunk, hogy a ránk bízott gyermekek megtapasztalhassák szerethetőségüket, kiemeljük erősségeiket. Fontosnak tartjuk a boldogság elérését, annak elfogadását. A mindennapi élet örömeinek megélését. 

Ehhez biztosítjuk a stabil, megértő és támogató, szociális és tárgyi környezetet. 


Cím: 7940 Szentlőrinc, Munkácsy Mihály u. 48.

Lakásotthon vezetője:Pántyáné Haragó Zsanett

E-mail: baranyalomunkacsy.szentagota@gmail.com

Telefon: 06 20 469 9611