Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Martfűn jártunk egy csodálatos nevelőszülőnknél, akinél igazi tehetség, egy 12 éves kora ellenére már számos rangos versenytáncos eredményt elért kislány bontogatja szárnyait. Kollár Józsefné Erzsike 2013 óta végzi a nevelőszülői hivatást, amelyről nagy szeretettel beszélt nekünk:

„Ezek a gyermekek azért vannak kiemelve a vér szerinti családjukból, hogy jobb körülmények közé kerüljenek. Ha már nevelőszülőkhöz kerültek, akkor nemcsak a jobb körülményeket kell megadnunk, hanem az is a feladatunk, hogy a tehetséget kihozzuk belőlük.”

Erzsike lassan egy évtizede nevelőszülő, azóta, hogy gyermeke saját családot alapított és így kiürült a ház, újra csend lett. Az is fontos volt számára a döntésben, hogy ez egy otthon végezhető munka, illetve sok bátorítást kapott a környezetétől is. Szomszédai akkor már gyakorló nevelőszülők voltak, így nap mint  nap láthatta, milyen is az élete azoknak, akik kitárják az otthonukat a gyermekvédelmi gondoskodásba került fiatalok előtt. 

Jelenleg 5 gyermek nevelkedik nála. Közülük a 12 éves Pintér Mónika már 8 éve, 4 éves kora óta. Hamar, már óvodában kiderült a kislányról, hogy remek a ritmusérzéke, és komolyan vonzódik a tánc világához. Erzsike a kezdetektől fogva támogatta a fejlődésben. Mónika és párja, Pető Zoltán 2021-ben, 11 évesen az ország legsikeresebb táncpárja lett gyermek korosztályban. Kiemelkedő eredményeiknek köszönhetően 8 évesen már a Szilver TSE leigazolt sportolói lettek. 

Mivel tehetségüknek köszönhetően nagyon rövid idő alatt nagyon magas szintre jutottak, ritkán akad a kategóriájukba nevező hasonló tudásszinttel rendelkező ellenfél. 

Mónika egyik testvére, Alexandra, aki szintén Erzsike szárnyai alatt nevelkedik, ugyancsak kiemelkedő teljesítményt nyújt, hiszen sakkbajnok. 

A nevelőcsalád tehát bővelkedik tehetséges gyermekekben. Sok kitartást kívánunk Erzsikének, hogy továbbra is ilyen szeretettel és sok energiával folytassa a nevelőszülői hivatást, és támogassa fiataljainkat!

/media/uploads/images/post_upload/KCS_9413.jpg
Újra menő frizurákkal csaltak mosolyt az ÁGOTA Közösség fiataljainak arcára
/media/uploads/images/post_upload/BC5K3990.jpg
800 gyermekben ébresztünk reményt
/media/uploads/images/post_upload/Heti mott_2024.png
Heti mottó