Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Tolna megyei Nevelőszülői hálózat 


Tolna megye Dél- Dunántúlon található, Fejér-, Bács- Kiskun-, Baranya és Somogy megye határolja. A megyében kevés nagyváros van, jellemzően apró, hátrányos helyzetű települések találhatóak. Megyeszékhelye és legnépesebb városa Szekszárd, mely Magyarországon a legkisebb népességű megyei jogú város. Megyénk nevezetességei között szerepel: Sárköz, Gemenc és a borturizmus, Szekszárdon született Babits Mihály és Mészöly Miklós.

A szekszárdi főiskolai karon az országban elsőként indult 1989-ben, nappali tagozaton főiskolai szintű általános szociális munkás képzés. Hálózatunk munkatársai közül a többség itt végezte felsőfokú tanulmányait. Nevelőszülői hálózatunk jelenleg 117 engedélyezett nevelőszülőt foglalkoztat. Életkori megoszlásuk széles skálán mozog, sajnos egyre kevesebb a fiatal nevelőszülő, ezért folyamatos feladatunk az új nevelőszülők toborzása. Hálózatunk 360 kiskorú gyermekről és fiatal felnőttről gondoskodik. Telephelyünk és hivatalos kapcsolattartó helyiségünk Szekszárdon a városközpontban működik, jól megközelíthető helyen. A nevelőszülők munkáját 9 fő nevelőszülői tanácsadó segíti egy fő szakmai vezetővel és egy fő gyermekvédelmi ügyintézővel. Tanácsadóink Tolna megye 9 körzetében, területi bontásban, összeszokott, jól működő teamként végzik munkájukat. Az elmúlt években, nyári szünetben a gyermekeknek napközis tábort biztosítottunk, nagy hagyománya van és a gyermekek, fiatalok nagyon várják az ott alvós egy hetes tábort. Rendszeresen szervezünk családi napot, ahol találkozhatnak a nevelőszülők a felkészítő tanfolyamot együtt végzett társaikkal és a gyermekek a táborokban megismert barátiakkal.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató 2021. január 1-től működteti hálózatunkat.

Azért lettem nevelőszülő...

Nevelőszülőnek lenni pótolhatatlanul hasznos hivatás. Erre a nem könnyű, de nagyon szép pályára olyan emberek alkalmasak, akik bármilyen sorsú, életkorú gyermek befogadására készek. A nevelőszülőnél élő gyermek esélyt kap, hogy megtapasztalhassa mi az a szeretetteljes törődést. Szervezetünk, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató annak érdekében, hogy minél ismertebbé tegye a nevelőszülői hivatást, intenzív kampányba kezdett a közösségi médiában. Az ellátási területünk minden megyéjében elkészítettünk egy kisfilmet, amely ezt a célt szolgálja. A Tolna megyei nevelőszülőket bemutató kisfilmet a Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban forgattuk.

Kérjük, segítse munkánkat azzal, hogy megosztja a Facebook profilján ezt a kisfilmet! Önnek ez egy kattintást jelent, nekünk viszont sok száz ismeretlen ember elérésének a lehetőségét, akiket közelebb szeretnénk hozni ehhez a szép és nemes hivatáshoz. Köszönjük, hogy segít nekünk a nevelőszülőség népszerűsítésében!