Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/uj/pics/cikkek/140203/lakasotth1_0..jpg

Utógondozói ellátást nyújtó lakásotthonunk 2000 óta működik jelenlegi formájában, a Kecskemét-Hetényegyháza, Darida J. u. 6. szám alatt.

A fiatal felnőttek ellátását egy fő nevelő-lakásotthon vezető, egy fő nevelő, és egy fő gyermekvédelmi asszisztens valósítja meg. Fiataljaink többsége a lakásotthonba kerüléskor szembesül először a felnőtté válás élményével, itt először döntenie arról hogyan osztja be a pénzét, miként, miből készül az étel, hogyan kell felelősen gondolkodni, gondoskodni saját magunkról, szerelmünkről, miként viszonyuljon a családjához, és hogyan lesz ő maga is képes családot alapítani, gyermeket nevelni.

Fiataljaink számára elsődleges helyen szerepel a tanulás, a szakma szerzés, ezáltal a jövő megalapozása, de vannak néhányan, akik jobbnak látják, ha inkább a munka világában keresnek boldogulást. Fiataljaink önállóan tartják rendben lakókörnyezetüket, főznek, mosnak, nemcsak magukra, hanem arra a társukra is, aki éppen sokat dolgozik, vagy az iskola mellet diákmunkát vállal, vagy vizsgára készül. A konyhában eltöltött idő nagyon fontos számukra, első dolguk ide kerülve, hogy az alapvető konyhatechnikai eljárásokat, felnőtt segítségével elsajátítsák. A vásárlás mindig egy jó programnak számít, de ez a nevelés egyik legfontosabb színtere is, ezért a fiatalok gyakran nevelőikkel együtt mennek bevásárolni.

Hetente egy alkalommal közösen főznek a nevelők és a gyermekek, ilyenkor kiválasztanak egy ételt, amit megtanulnak megfőzni, és közösen elfogyasztják azt. A lakásotthonban fontos szerepet játszik a közös élmények megélése is. Gyakran mennek együtt hétvégén szórakozni, moziba, vagy otthon néznek együtt filmet.

/storage/app/uploads/public/5cd/a99/846/5cda9984645d2743268548.jpg
HA ELMÚLTÁL 18 ÉVES, avagy beszélgetés az utógondozásról, otthonteremtési támogatásról
Utógondozói Csoport