Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Veszprém megyei Nevelőszülői hálózat 


A Központ funkciója a szervezeti és működési szabályzatában foglaltak szerint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatói tevékenység megvalósítása, a vonatkozó jogszabályok alapján a személyes gondoskodást nyújtó szakellátás keretén belül az ideiglenes hatállyal elhelyezett, a nevelésbe vett gyermekek otthont nyújtó ellátásának biztosítása. További feladata a fiatal felnőttek utógondozói ellátása, a terület gyermekvédelmi szakszolgáltatás, valamint a köznevelési feladatok biztosítása.


Címe: 8200 Veszprém, Pázmándi u. 16.

Az intézmény telephelyei:

• 8330 Sümeg, Deák Ferenc u. 4.


Az otthont nyújtó ellátáshoz kapcsolódó feladatok:

- nevelőszülői hálózatot épít és működtet,

- felkészíti a nevelőszülőket a vállalt feladatukra,

- a nevelőszülőket folyamatosan képzi, és szakmai tanácsadással segíti,

- elhelyezést biztosít a nevelőszülői hálózatban és a lakásotthonokban az ideiglenes hatállyal elhelyezett és a nevelésbe vett gyermekek számára,

- családgondozást végez,

- utógondozói feladatkörében segíti az önjogúvá vált fiatalok életkezdését,

- a nevelésbe vételből kikerült fiatal felnőtteknek segítséget nyújt lakáshoz jutásuk, tartós lakhatásuk megoldásához,

- szakmailag előkészíti és lebonyolítja a gyermekek örökbefogadását.


A nevelőszülői hálózat

Jelenleg 1 fő szakmai vezető, 8 fő nevelőszülői tanácsadó, 1 fő gyermekvédelmi ügyintéző, 1 fő pszichológus, 83 fő nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony keretében működő nevelőszülő alkotja a nevelőszülői hálózatot. A nevelőszülőknek 36 fő állandó segítő és 74 fő helyettes segít a több mint 300 gyermek körüli gondozási feladatokat ellátásában.

Azért lettem nevelőszülő...

Nevelőszülőnek lenni pótolhatatlanul hasznos hivatás. Erre a nem könnyű, de nagyon szép pályára olyan emberek alkalmasak, akik bármilyen sorsú, életkorú gyermek befogadására készek. A nevelőszülőnél élő gyermek esélyt kap, hogy megtapasztalhassa mi az a szeretetteljes törődést. Szervezetünk, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató annak érdekében, hogy minél ismertebbé tegye a nevelőszülői hivatást, intenzív kampányba kezdett a közösségi médiában. Az ellátási területünk minden megyéjében elkészítettünk egy kisfilmet, amely ezt a célt szolgálja. A Veszprém megyei nevelőszülőket bemutató kisfilmet a Sümegi várban forgattuk.

Kérjük, segítse munkánkat azzal, hogy megosztja a Facebook profilján ezt a kisfilmet! Önnek ez egy kattintást jelent, nekünk viszont sok száz ismeretlen ember elérésének a lehetőségét, akiket közelebb szeretnénk hozni ehhez a szép és nemes hivatáshoz. Köszönjük, hogy segít nekünk a nevelőszülőség népszerűsítésében!