Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806


„Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni.”

/Vághelyi Balázs/

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató missziójának tekinti, hogy a jogszabályban meghatározott feladatain messze túlmenően vállaljon szerepet minden olyan területen, ami a gyermekvédelemmel összefügg, és társadalmi problémaként jelentkezik. Meggyőződésünk, hogy a gyermekvédelem olyan ügy, amelynek sikere érdekében nemcsak egy állami feladat végrehajtójaként, hanem katalizátorként kell működnünk, mert akiknek az érdekében munkálkodunk, azok a legvédtelenebbek…

Valljuk, hogy kiemelkedő felelősségünk van abban, hogy kezdeményezői, támogatói legyünk annak a paradigmaváltásnak, ami elengedhetetlen a gyermekvédelmi feladatok ellátásához az ellátórendszeren belül és kívül is. Változásra van szükség, el kell jutnunk a pozitív szemléletmódra épülő belső és külső hozzáállás eléréséhez.

Ezekre a változásokra akkor nyílik lehetőség, ha a szakemberek folyamatosan konzultálnak, törekednek az egységes jogalkalmazásra, és hajlandóvá válnak új módszerek alkalmazására nemcsak helyi, hanem területi, regionális, illetve országos szinten is. Ezért is állunk az élére olyan folyamatoknak, amelyek a párbeszédet segítik elő.

Országos Gyermekvédelmi Szakmai Konferenciáinkat ma már a hazai gyermekvédelem legrangosabb eseményei között tartják számon. Ezt a programok összeállításával, az előadók személyével és a magas színvonalú szervezőmunkával sikerült elérnünk.

Minden alkalommal a szakma aktuális kihívásaira világítunk rá, de a problémák megoldását is segítjük módszertani lehetőségek bemutatásával.

Igyekszünk a gyermekvédelmi rendszer belső működését segíteni és a társadalom felé is láttatni ennek a feladatellátásnak a szépségeit és nehézségeit úgy, hogy a résztvevők és a nyilvánosság számára is egyértelmű legyen: a legfontosabb szempont a védelembe került gyermek életének szeretetteljes gondozása, amíg erre felhatalmazásunk és lehetőségünk van.

Országos gyermekvédelmi konferenciáink

Kapcsolódó videó: