Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K6004.jpg

Az ünnepvárás a csodák ideje, így van ez az ÁGOTA Közösség életében is. Csodák márpedig vannak: közösségünk összes fiatalját, vagyis 6000 gyermekünket ajándékozzuk meg idén személyre szóló ajándékokkal az ünnep közeledtével. Közülük 1000 fiatalunk érkezett 13 vármegyéből Szegedre, hogy egy csodálatos helyszínen, a Szent Gellért Fórumban részt vegyen a Szeged-Csanádi egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója és az ÁGOTA Alapítvány hagyományos országos karácsonyi ünnepségén.

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kiemelte, az ÁGOTA Közösség minden évben felülmúlja az előző évi karácsonyi ünnepségét, minden évben egyre több és több gyermek arcára képes mosolyt csalni. Az ünnepségen összegyűlt 1000 gyermekünkhöz lelkesítő szavakkal fordult: – Van körülöttetek egy közösség, aki számít rátok és hisz bennetek. Legyen akaraterőtök és hitetek kitartani amellett a sok jó mellett, amit az ÁGOTA Táborban és az ÁGOTA Karácsonyon is megtapasztaltok. Mindig bízzatok magatokban és azokban a segítőkben, akik mellettetek vannak, és ne adjátok fel soha!

Az ünnepségre az ÁGOTA Közösség gyermekei is nagy szeretettel és lelkesedéssel készültek Nagy Afrodité Napsugár és Nagy Mirtill Virág, nevelőszülői családban élő fiataljaink egy közös karácsonyi produkcióval lepték meg a közönséget. Napsugár egy szívmelengető ünnepi dalt adott elő, testvére, Virág pedig hegedűn kísérte. Szintén nevelőszülőnél élő 14 éves fiatalunk, Orsós Alex egy kiváló versmondással hozta közelebb a közönséghez advent szellemét. Sokéves hagyománya van már, hogy az ünnepségeinken lehetőséget teremtünk tehetséges gyermekeinknek a nagyközönség előtti szereplésre egy színdarabban. Idén a főként a szegvári lakásotthonunkban élő fiataljainkból formálódott ifjúsági színjátszócsoportunk egy igazi klasszikust, Hans Christian Andersen A kis gyufaárus lány című örökérvényű történetét dolgozta át és ajándékozta meg ezzel az egyedülálló előadással az ÁGOTA Közösséget.

Az ÁGOTA Karácsony legszebb pillanatai ám mindig azok, amikor a kívánságok teljesülnek beteljesülnek. Gyermekeink az adventi időszak kezdetén levelet írtak az Angyalkának, amelyben elárulták, milyen ajándékra vágynak. Idén újra megtörtént a csoda: 1000 gyermekünk kívánsága teljesült az ÁGOTA Közösségnek és a mintegy 60 támogatónknak köszönhetően.

A 16 éves Rácz Amira bácsalmási lakásotthonunkból érkezett, egy nyakláncot kért az Angyalkától pillangós medállal. – Nekem a pillangó a szabadságot jelenti és az újjászületést, hogy igenis van remény, és bármiből ki lehet hozni a legjobbat – fogalmazott a fiatal lány. – Nagyon jó itt, annyira örülnek nekünk, egyszerűen feldobta az egész  napomat ez az ünnepség.

Az ünnepségen idén is díjat vehetett át az ÁGOTA Közösség számos munkatársa, önkéntese, amellyel a fáradhatatlan munkát és áldozatot ismerte el Kothencz János az ÁGOTA Közösség vezetője, amit nap, mint nap tesznek a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalokért. – Mi nagyon szeretjük a gyermekeket, akik ma Magyarországon családjukat nélkülözni kényszerülnek. De félkarú óriások maradnánk a jó szándékunkkal, ha nem állnának mellettünk, mögöttünk olyan társak, mint akikről itt ma megemlékezhetünk – fogalmazott Kothencz János a nevelőszülők, gyermekfelügyelők, pedagógus- és pszichológus kollégák, szakmai vezetők, területi igazgatók, főigazgató-helyettesek munkáját és a kiemelt támogatók hozzáállását méltatva.

A Rossmann Magyarország Kft. és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal is csodálatos felajánlásokkal érkezett az ünnepségre. A Rossmann 5 millió forint értékű adományt adott át jelképesen az ÁGOTA Alapítvány képviselóinek, amelyből ÁGOTA Falva fog bővülni egy lakókonténerrel, hogy még több gyermeket fogadhassunk az ÁGOTA Közösség szívében. A fennmaradó összegből pedig kozmetikai, higiéniai termékeket kapnak fiataljaink. A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal munkatársai pedig 170 db olyan karácsonyi ajándékcsomaggal lepték meg az ÁGOTA Közösség fiataljait, amelyeket ők maguk állítottak össze személyre szólóan. A Kormányhivatal munkatársai 20 csomagot az ünnepségen személyesen adtak át gyermekeinknek.

(fotók: Sándor Judit, Gémes Sándor, Karnok Csaba)

/media/uploads/images/post_upload/Photoroom-20240407_142832-01.jpeg
Tovább folytatta az éremhalmozást Szilágyi Zsanett, az ÁGOTA Közösség tehetséges úszója!
/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!