Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/SAC_1639.jpg

Nem a zöld gyepen, hanem a csocsóasztaloknál zajlottak izgalmas labdarúgó mérkőzések szombaton az ÁGOTA Falvi ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központban Tass/Alsószenttamáson. A közösségépítő programra mintegy hatvannégy lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermek és fiatal érkezett Bács-Kiskun vármegyéből.

A hagyományoknak megfelelően az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató közös szervezésében megvalósuló ÁGOTA Falvi programok ráhangoló pasztorációs foglalkozással indulnak a Szent Jobb Lator templomban. A csoport felvezető foglalkozásán ez alkalommal a sport személyiségformáló szerepe került a középpontba. A sport arra tanít, hogy bízzunk magunkban. Ahhoz, hogy jól csináljuk, kitartásra van szükség, ami az élet más területére is igaz. Tudnunk kell bízni csapatársunkban, együtt örülni a győzelemnek, vagy elviselni, ha veszítünk. Az ellenfél nem ellenség. A sport megtanít az egymás iránti tiszteletre. Az igazi győztes az, aki el tudja viselni a vereséget. A sportban, ahogyan a mindennapokban, is vannak szabályok, melyeket be kell tartani – volt az üzenete a pasztorációs foglalkozásnak.

A lelki, szellemi bemelegítést követően két korosztályban álltak a csocsóasztalhoz a 12-15 éves és a 16 éves korú lányokból és fiúkból álló csapatok. A verseny liga rendszer szerint bonyolódott le. Minden meccs két szettes volt. A mérkőzések rendkívül oldott hangulatban, barátságos légkörben zajlottak. Az egészséges versenyszellem nem tántorított el senkit sem attól, hogy hasznos tanácsokkal szolgáljon, akár a rivális ellenfelének is.

– Mindenki úgy jön el egy versenyre, hogy győzni akar, ha nem sikerül, akkor sem szabad elkeseredni. Nekem nem a győzelem a fontos, hanem, hogy játszhattam. Ott voltam, odatettem magam, meg tudtam mutatni, hogy én is tudok valamit, vagyok valaki és ez büszkeséggel tölt el – mondta el Kocsis Péter, aki a bácsalmási lakásotthonból érkezett ÁGOTA Falvára. A tizenöt éves fiú kilenc éve focizik, jelenleg a bácsalmási csapat hálóőre.

–Nagyon örülök, hogy itt lehetek, hogy megmutathatom tudásomat, illetve együtt játszhatok sorstársaimmal. Számomra sem a győzelem a legfontosabb, bár nehezen viselem a vereséget. A lényeg, hogy megpróbáltam és a legjobb tudásom szerint csináltam meg a feladatomat – fogalmazott a kiskunfélegyházi nevelőszülőknél élő Kasza Vanessza, akitől nem idegen a sport. Korábban rendszeresen úszott majd focizott, ahol kapusként és csatárként bizonyított.

–A rendezvény, amellett, hogy versenyzési lehetőséget jelent az ÁGOTA közösség fiataljai számára, elősegíti a közösségépítést, a sorstársi kapcsolatok ápolását. A csocsó nem egyszerű játék, az ügyességen kívül elengedhetetlen az együttműködés, ami nagyban elősegíti a csapatszellem kialakulását, mindezen túl fejleszti a koncentrációs képességet is. Fiataljaink, amellett, hogy élvezték a játékot rendkívül szabálykövetőnek bizonyultak. A megyei derbik lezajlása után az országos bajnokságon derül majd ki, hogy ki lesz az ÁGOTA közösség legjobb csocsósa – emelte ki Váradi Márk programfelelős, a Sportéletrend Divízió vezetője.

Két kamaszfiúval érkezett a rendezvényre Víghné Barabás Erika, aki jelenleg nyolc gyermekről gondoskodik.

–Nagyon szeretjük az ÁGOTA közösség rendezvényeit, mert érdekesek, hasznosak és tartalmasak, emellett nagyban hozzájárulnak a fiatalok testi és lelki fejlődéséhez. Lehetőség szerint, figyelembe véve gyermekeim igényeit, részt veszünk a programokon – emelte ki a bácsalmási nevelőszülő.

Az ÁGOTA® Csocsóverseny Bács-Kiskun vármegyei fordulóját a serdülőkénél a Titánok, az ifiknél a Kis Pónik csapata vihette haza, ám a díjkiosztóról egyetlen fiatal sem távozott üres kézzel, mindenki ajándékot kapott.

Az ÁGOTA Csocsóverseny helyezéseit:

IFI kategória:

1. Kis Pónik

2. Kovács csapat

3. Bajnokok

Serdülő kategória:

1. Titánok

2. Cobra Kai

3. Detektívek

FAIR PLAY díjas csapat: Bácsalmás 1.


/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség