Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/343925221_772119751230334_207169130357448683_n.jpg

Hazánkban tett látogatása során a Forráspont nevű katolikus ifjúsági programon találkozott Ferenc pápa a magyar fiatalokkal. Több, mint 11 ezer résztvevő gyűlt össze a Papp László Sportarénában Budapesten. Köztük voltak az ÁGOTA Közösség tagjai is, 35 fiatalunk és 14 kísérő, többek közt Pál Hortenzia és Balogh Zsolt főigazgató-helyettesek. A lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő fiataljaink Békés, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád és Tolna vármegyéből érkeztek. 

Csoportunk összetartását egyenpólóval jeleztük, amelyen szívmagasságban a magyarországi pápalátogatás jelmondata szerepelt, „Krisztus a jövőnk”, a póló hátoldalára pedig az ÁGOTA Közösség felirat került. 

A program dicsőítéssel indult, amelyet a tanúságtételek és Ferenc pápa beszéde követtek, majd az eseményt szentségimádás zárta le. 

– Amit a pápa mondott, egyszerűen csodás volt. Ami a legjobban megfogott, az az, hogy nem szabad elhagyni magunkat, sok múlik rajtunk. És ami az ő véleménye erről, azzal nagyon egyetértettem, ő egy csodálatos ember – fogalmazott a 18 éves Tóth Viktor, aki az ácsi lakásotthonunkból érkezett a pápalátogatásra. 

Palánki Ferenc, debrecen-nyíregyházi megyés püspök, ifjúsági referens hangsúlyozta, hogy az ifjúság a nagy kérdések és a nagy válaszok ideje. Ferenc pápa hozzá kapcsolódva buzdította a magyar fiatalokat, hogy bátran keressék a válaszokat, Jézus segíti őket ebben. Ő mindig megbocsát! Fontos magas célokat kitűzni és a csendre is nagy szükségünk van, hiszen „a csend az ima ajtaja, az ima pedig a szeretet ajtaja.”

A 14 éves Mayer Kitti, az ácsi lakásotthon lakója így fogalmazott a pápalátogatáson megéltekkel kapcsolatban: „Nekem nagyon érdekes volt az, hogy a pápa Magyarországra jött. Nagyon sok jó gondolata van, ami nekem is nagyon tetszett és én is igyekszem elzárkózni az internettel kapcsolatos dolgok elől. Inkább más hobbikat keresek. Köszönöm szépen nagyon a lehetőséget!”

– Köszönöm szépen a lehetőséget! Nagyon jól éreztem magam, tetszett a program – fogalmazott Szegvári Amina, aki szintén Ácsról érkezett az eseményre. – Tanulságos volt, mert arra biztatott, hogy még inkább tartsak ki amellett, amit szeretnék – emelte ki Amina.

A pápalátogatáson való részvétel nem jöhetett volna létre, ha az ÁGOTA Közösség nem kap sok-sok segítséget és támogatást. – Először is köszönjük a fiataloknak, hogy részt vettek a Ferenc pápával való találkozón. Köszönjük nekik a csodálatra méltó hozzáállásukat és azt, hogy képviselték közösségünket – emelték ki pasztorációs mukatársaink, Jyothi és Anna nővér. – Támogatást kaptunk Kothencz János főigazgatótól és helyettesei, Szabóné Szívos Ildikó, Pál Hortenzia és Balogh Zsolt részéről is. Köszönjük a segítségüket továbbá azoknak is, akik rávették fiataljainkat, hogy részt vegyenek a találkozón a pápával és mindent biztosítottak az utazáshoz: a területi igazgatóknak, szakmai vezetőknek, lakásotthonvezetőknek, nevelőszülői tanácsadóknak és nevelőszülőknek. Különösen hálásak vagyunk a kísérőknek és sofőröknek az együttműködésért illetve kollegáink háttérmunkájáért Dobó Krisztinának és Major Klaudiának. Nem utolsó sorban a médiacsoport kollégainak: Hajó Edinának és Boldog Daniellának. Isten áldjon és erősítsen minket a szolgálatunkban! – tette hozzá Jyothi és Anna nővér.

/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség