Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8022.jpg

Michael Wallace Banach érsek, Magyarország apostoli nunciusa két napra érkezett Szegedre, ez alatt többek között megismerkedett a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány tevékenységével. A nuncius Ferenc pápa köszönetét tolmácsolta a gyermekvédelemben dolgozóknak.

Az apostoli nunciust, Serfőző Levente püspöki helynököt és Róth Mártont, az egyházmegye külkapcsolati és közkapcsolati igazgatóját Kothencz János, diakónus, az ÁGOTA Közösség vezetője és munkatársai fogadták. Többek között olyan gyermekvédelmi szakemberek, akik nap, mint nap azért dolgoznak, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok sorsát jobbá tegyék. 

Kothencz János bemutatta az érseknek az ÁGOTA Közösség ügyét. Elmondta, közel 30 évtizedre tekint vissza, hogy teológustársaival úgy döntött, hogy gyermekotthonokban élő, családjukból kiemelt gyermekekkel foglalkoznak. A hosszú évek során több száz önkéntessel valósították meg missziójukat, melynek keretében pasztorációs programokat és élményeket biztosítottak a gyermekeknek. 

– Amikor az 1990-es évek közepén elindítottuk az ÁGOTA mozgalmát, találkozhattam Angelo Acerbivel, az első apostoli nunciussal, ezért nagy megtiszteltetés, hogy majd három évtized elteltével körünkben üdvözölhetjük nuncius atyát – fogalmazott az ÁGOTA Közösség vezetője.

Magyarország apostoli nunciusa nagy érdeklődéssel hallgatta az ÁGOTA Közösség tevékenységét. Elmondta, nagyon mélyen megérintette az ÁGOTA Közösség története, az, hogy milyen lelkesedéssel beszélnek szolgálatukról. Nagy odafigyeléssel hallgatta milyen küzdelmekkel kell naponta megbirkózniuk, és az is megérintette, hogy a gyermekeknek milyen küzdelmeket kell megvívniuk a társadalommal és gyakran önmagukkal is.

– Ferenc pápa nevében köszönöm munkátokat, és azt, hogy megmutatjátok ezeknek a gyermeknek, hogy ők igenis értékesek és jók. Ha már elrabolták tőlük a gyermeki létet, a ti munkátoknak köszönhetően visszakaphatják a gyermeki örömöt. Elismerem a munkátokat és arra biztatlak benneteket, hogy sose veszítsétek el a hiteteket és lelkesedéseteket. Ez nem könnyű hivatás, ám a gyermekeknek szükségük van rátok és személy szerint nekem is szükségem van rátok. Köszönöm, hogy itt lehettem, ezúttal tolmácsolom felétek Ferenc pápa áldását.

Michael Wallace Banach érsek ezt követően megtekintette az ÁGOTA Játszóházat, ahol megismerkedett azokkal az önkéntesekkel, akik maguk is állami gondoskodásban nőttek fel. 

– Élő példák vagytok, bebizonyítottátok, hogy lentről, nehéz sorsból is fel lehet jutni. Rajtatok keresztül azt látják sorstársaitok, hogy ha nektek sikerült, akkor nekik is fog – ösztönözte a fiatalokat az apostoli nuncius.

/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség