Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/334785620_215369144395786_8332248503416662722_n.jpg

Március első hétvégéjén egy igazi közösségkovácsoló programmal vártuk a szegedi ÁGOTA® Játszóház és Ifi Klubba a versenyezni vágyó fiatalokat. A játszóházat már jól ismerő környékbeli gyermekek mellett a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Békés vármegyei lakásotthonaiban élő fiatalok is részt vehettek az eseményen.

Ahogy Bulla Erika, Észak- és Dél-Alföldi Területi igazgató fogalmazott, ez egy olyan komplex program, ahol az ÁGOTA Közösségének gyermekei közt egyszerre lehetnek jelen a szegedi játszóházas gyermekek és a gondoskodásunkban élő lakásotthonos gyermekeink is. – Itt a lehetőség, hogy megismerjétek egymást, hogy megtudd, a társad milyen nagyszerű ember, milyen nagyszerű gyermek és hogy számíthattok egymásra, itt vagytok egymásnak – fogalmazott Bulla Erika az eseményt megnyitó köszöntőjében.

A csocsó- és a darts-bajnokság résztvevői közt ezúttal nem alakítottak ki különböző csoportokat, nem volt például korosztályi különbségtétel. Helyette sorsolással döntötték el, ki kivel méri össze erejét. Mindenki bedobta a nevét egy vödörbe, a kis papírlapokat egymás után kihúzva alakult ki a párbajok résztvevőinek neve. A napnak ez különleges hangulatot adott, hiszen előfordulhatott, hogy lányok fiúk ellen vagy nagyon tapasztalt játékosok első próbálkozókkal, esetleg 12 éves kisebbek 18 éves nagyobbakkal kerültek szembe. Talán ennek is köszönhető, hogy a mérkőzések rendkívül oldott hangulatban, barátságos légkörben zajlottak. 

A csocsó bajnokságot a Nagy Róbert – Tóth Bence páros indította. A nap közösségépítő célja valósult meg rögtön a mérkőzésük után, amikor is a győztes Nagy Róbert hasznos tanácsokkal látta el a folyosón Bencét, hogy legközelebb miként tudna jobban védekezni, több gólt rúgni.

– Játszani jöttem ide, élvezni a napot. Várom, hogy egy erősebb ellenféllel kerüljek szembe. A lakásotthonban mindig ugyanazokkal játszom, ők fejlődnek is szépen – mesélte Robi, aki 18 éves és az Arany János utcai gyulai lakásotthonból érkezett Szegedre. Robi a nap végén elvihette a csocsó bajnokság aranyérmét. 

A 14 éves, Szegeden élő Bence azért jött az eseményre, hogy mindkét versenyben kipróbálja magát, habár nem gyakran csocsózik, dartsozik, inkább a biliárdot szereti. Szoros szálak fűzik a játszóházhoz. – Évek óta járok ide, más játszóházba járókkal szoktam itt biliárdozni – emelte ki Bence, majd hozzátette, fontos neki, hogy ez a játszóház az élete része.
Bence is kiemelkedően teljesített ezen a napon, ő lett a darts bajnokság ezüstérmese.

Az eseményt záró díjkiosztóról egyetlen fiatal sem távozott üres kézzel, mindenki elismerő oklevélben részesült. 

A díjazottak:

Csocsó bajnokság

  1. helyezett: Nagy Róbert (Gyula, Arany János utcai lakásotthon)
  2. helyezett: Szabó Viktor (játszóház)
  3. helyezett: Nagy Benjámin  (Gyula, Orsovai utcai lakásotthon)

Darts bajnokság

  1. helyezett: Cseke Gábor  (Gyula, Arany János utcai lakásotthon)
  2. helyezett: Tóth Bence (játszóház)
  3. helyezett: Boszák Triniti (játszóház)

A nap győztesei:

Jankó Noel (játszóház)

Mohácsi Dávid (Gyula, Orsovai utcai lakásotthon)


/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség