Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Pest megyei Nevelőszülői hálózat

 

Pest megye Magyarország középső részén található. Északról Szlovákia és Nógrád megye, keletről Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyék, délről Bács-Kiskun megye, nyugatról Fejér és Komárom-Esztergom megyék határolják. 

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által működtetett nevelőszülői hálózat Pest megyében található 187 településen belül, 68 településen biztosítja az otthont nyújtó gyermekvédelmi szakellátás keretében a nevelőszülői gondoskodást.  Jelenleg 202 nevelőszülői család, 532 gyermeknek és fiatalnak nyújt meleg, biztonságos, szeretetteljes otthont. 

Pest megyében, hagyományosan kiemelkedő vállalkozó kedv van a nevelőszülői hivatás iránt, de a nevelőszülők létszáma néhány településen és közvetlen környezetében – így leginkább Cegléd, Abony, Nagykáta, Hernád és Örkény településeken és közelükben koncentrálódik. Generációk adják át egymásnak a már jól bevált tapasztalatokat. 

Nevelőszülőink gyermekvédelmi szakellátásba került – vagyis ideiglenes hatállyal elhelyezett, nevelésbe vett, valamint utógondozói ellátásban részesülő gyermekek és fiatalok otthont nyújtó, teljes körű ellátását végzik. A nevelőszülők-nevelőszülői családok családpótló közegként a saját háztartásukban gondoskodnak a hozzájuk kihelyezett gyermekekről. 

A különböző szociális hátérrel rendelkező gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődésének biztosítása, szükségleteinek figyelembevétele, gyermeki személyiségük kibontakoztatásának elősegítése, nagy feladatot ró a nevelőszülőre. Ebben a sokoldalú munkában nyújt segítséget a Pest megyei területi igazgató, nevelőszülői hálózat szakmai vezetője, nevelőszülői tanácsadók, pszichológusokés fejlesztőpedagógusok. 

A Pest megyei nevelőszülői hálózat két telephellyel rendelkezik. A Pest megyei igazgatóság irodája 1162 Budapesten, a Csömöri út 354 szám alatt található. Pest megye déli területén, Cegléd vonzáskörzetében működő nevelőszülők munkáját fogja össze a ceglédi iroda a Népkör u. 45 szám alatt. nevelőszülők munkáját 11 nevelőszülői tanácsadó segíti. A kollégák a körzetközpontban végzik adminisztrációs munkájukat, ott tartják fogadó óráikat. Gyermekeink e két helyen is találkozhatnak vérszerinti hozzátartozójukkal. 

Fokozott figyelmet fordítunk arra, hogy gyermekeink képességeiknek megfelelő oktatásban részesüljenek. A szükséges fejlesztéseket akár iskolán kívül is megkapják. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató maximális segítséget nyújt ezen a téren is. 

Tehetséggondozás is része mindennapi munkáknak. Pl. rajz-, fotópályázatok kiírásával, szavalóverseny, sportverseny rendezésével segítjük gyermekeink kibontakozását. 

Szabadidős programjaink színesítik gyermekeink, nevelőszülőink mindennapjait, lehetőséget adva a feltöltődésre, egymás jobb megismerésére, tapasztalatok cserélésére.  

Azért lettem nevelőszülő...

Nevelőszülőnek lenni pótolhatatlanul hasznos hivatás. Erre a nem könnyű, de nagyon szép pályára olyan emberek alkalmasak, akik bármilyen sorsú, életkorú gyermek befogadására készek. A nevelőszülőnél élő gyermek esélyt kap, hogy megtapasztalhassa mi az a szeretetteljes törődést. Szervezetünk, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató annak érdekében, hogy minél ismertebbé tegye a nevelőszülői hivatást, intenzív kampányba kezdett a közösségi médiában. Az ellátási területünk minden megyéjében elkészítettünk egy kisfilmet, amely ezt a célt szolgálja. A Pest megyei nevelőszülőket bemutató kisfilmet a Cegléden, a Gyógy- és Strandfürdő Szabadidő parkjában forgattuk.

Kérjük, segítse munkánkat azzal, hogy megosztja a Facebook profilján ezt a kisfilmet! Önnek ez egy kattintást jelent, nekünk viszont sok száz ismeretlen ember elérésének a lehetőségét, akiket közelebb szeretnénk hozni ehhez a szép és nemes hivatáshoz. Köszönjük, hogy segít nekünk a nevelőszülőség népszerűsítésében!


Szakmai program megtekintése