Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K1426.jpg

A farsangi mulatságok időszakát éljük. Ennek apropóján Békés Vármegyei Nevelőszülői Hálózatunk már második alkalommal szervezett fergeteges, színes ünnepséget Körösladányban helyi, és környékbeli nevelőszülői családjainak. 

Közel 150 gyermek, és nevelőszülője kapcsolódott ki a Dr. Asztalos Miklós Művelődési Házban, ahol rengeteg játékkal és finomsággal készültek a szervezők. Társasjátéksarok, játszóház, ugrálóvár, lufihajtogatás, és csillámtetkó. Csak néhány dolog azok közül, amik megalapozták a jó hangulatot.

A fő attrakció idén is a jelmezverseny volt. A legkülönbözőbb maskarákban érkeztek fiataljaink: szuperhősök, királyok, királylányok, katonák, és bohócok sürögtek-forogtak a művelődési házban. A legötletesebb jelmezt viselő gyermekeket jutalmazták is, de mindenki kapott ajándékot, hiszen a szervezők csokiesővel készültek.

A dévaványai Juhászné Murányi Katalin 22 éve nevelőszülő, a farsangi kavalkádra 4 nevelt gyermekével látogatott el.

– A fiatalok mindig nagyon várják a farsangot, most a Mancs őrjáratos jelmez volt a sláger. Én is beszállok a készülődésbe. Süteményeket hoztunk, többek között hamis raffaellót és rózsafánkot készítettünk – újságolta a nevelőszülő.

A nála élő Zoé is nagyon élvezte a kavalkádot.

– Sok mindent kipróbáltam. Csillámtetkót is csináltattam, autósat és cápásat kértem – mesélte.

A körösladányban élő Mohácsi Hanna sok ismerősével találkozott a farsangon.

– A sok játék és finomság mellett az is tetszett, hogy közben végig a barátaimmal lehettem – mesélte lelkesen a fiatal.

Kisné Fekete Mariann, a Békés Vármegyei Nevelőszülői Hálózat szakmai vezetője elmondta, az ilyen összejövetelek kiválóan alkalmasak a közösségépítésre.

– A gyermekek ilyenkor felhőtlenül szórakoznak, megismerkednek sorstársaikkal. Nevelőszülőink megvitathatják egymással a hétköznapok megoldandó feladatait, a résztvevő szakemberekkel pedig személyesen is tudnak egyeztetni a felmerülő kérdésekben – mondta.


/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240506_2.png
HetI Útravaló - 2024. 17. HÉT
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0931.jpg
Verssel köszöntötték nevelőszüleiket az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei fiataljai
/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra