Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/uj/pics/cikkek/1104/fold_napja_orgovanyon999_0.jpg

PROGRAMBESZÁMOLÓ

                        FÖLD NAPJA – VIRÁG ÜLTETÉS ORGOVÁNYON

A Föld Napja mozgalmat 1970-ben hívták létre azzal a céllal, hogy felhívják a világ országainak figyelmét Földünk sebezhetőségére. Magyarország 1990-ben csatlakozott ehhez a mozgalomhoz. A mai programunk célja volt, hogy a magunk egyszerű módján  tegyünk valamit a környezetünkért -  mi virágot ültettünk.

A program a meghirdetett időpontban elkezdődött. Miután megérkeztek a családok, én magam köré kértem a gyerekeket és meséltem nekik a Föld Napja mozgalomról, annak jelentőségéről. Nagyon figyelmesen meghallgattak a csemeték, volt aki el is tudta mondani, hogy mi, hétköznapi emberek mit is tehetünk a környezetünk védelmében. Ezután neki fogtak a gyerkőcök beültetni az általuk hozott virágokkal az orgoványi Művelődési Ház előtti kőládákat. Minden eszköz előkerült a nevelőmamák kosarából: kislapát, kisgereblye, kislocsoló és a virágok. Nem sok időn belül csodaszép virágos kőládák pompáztak, dicsérve a kis kezek munkáját. Nagyon örült a Művelődési Ház vezetője, Gajdácsi Anikó is, hiszen ez részünkről a hála jele is volt a mindenkori ingyenes lehetőségekért a programjainkhoz.

Nagyon jó hangulatban telt el ez a program. A gyerekek rendkívül élvezték a kertészkedést, az együtt töltött időt.  Büszkén mutogatták nekem a kőládáikba ültetett virágokat. Bízom benne, hogy minden alkalommal, amikor erre járnak eszükbe jut a mai nap. Igazán büszke voltam rájuk!

Kis Tünde Sarolta szabadidő szervező munkatárs

/media/uploads/images/post_upload/KC2408_6755.jpg
Az ÁGOTA Közösség közel 50 fiatalja „Mátyáskodott” ÁGOTA Falván
/media/uploads/images/post_upload/SAC_2139.jpg
Mosolygós gyermekarcok Sikondán-videóval
/media/uploads/images/post_upload/BC5K4690.jpg
Családi nap Szirákon