Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/SAC_9491.jpg

Kezdetét vette ÁGOTA Falván az I. ÁGOTA Labdarúgó Torna, ahol összesen 23 csapat, egyházi és állami fenntartóktól érkező, közel 200 gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalja mutathatja meg a hétvégén, hogy milyen ügyesen kezeli a labdát. 

A torna meghívott vendége volt Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, aki családjával érkezett. A megnyitón az államtitkár fiataljainkhoz szólva elmondta: a labdarúgás a legszebb és a legtöbb ember által beszélt közös nyelv, amely komoly közösségösszetartó erővel is bír. 

- Azt kívánom, hogy ezalatt a két nap alatt tapasztaljátok meg, hogy az ember soha nem magában él, hanem közösségben van. A csapatban mindig vannak olyan társaitok, akik majd átsegítenek a nehézségeken – hangsúlyozta az államtitkár, majd a kezdőrúgás elvégzésével útjára indította a tornát.

Az ünnepségen Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője a játékosokhoz fordulva hangsúlyozta: az ilyen eseményeken a játék szeretetén túl számos más értékkel is gazdagodhatnak a fiatalok. 

- Ezek a lehetőségek a barátkozásoknak is teret adnak, hiszen más-más vármegyékből jöttetek, itt megismerkedhettek egymással. Megélhetitek együtt azt a sorsközösséget, amelyre méltán büszkék lehettek, hiszen ti valóban tudjátok, hogy mit jelent küzdeni, akadályokat átugrani – mondta Kothencz János.

A tornát két korcsoportban bonyolítják le a szervezők, a fiatal tehetségek párhuzamosan három helyszínen lépnek pályára. A mérkőzések egész nap folynak ÁGOTA Falván, késő délutánra pedig az is kikristályosodik majd, hogy korcsoportonként melyik 8 együttes jut tovább.


/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240506_2.png
HetI Útravaló - 2024. 17. HÉT
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0931.jpg
Verssel köszöntötték nevelőszüleiket az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei fiataljai
/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra