Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Győr-Moson-Sopron megyei Nevelőszülői hálózat 

 

Győr – Moson – Sopron Megye gyermekvédelmi szempontból - az országos adatokhoz képest - kis megyének számít. A megyében jók a megélhetési viszonyok, a gyermekek szakellátásba kerülésének okai között nem az elszegényedésből adódó krízis, hanem több összetevőből álló veszélyeztetettség áll.

Nevelőszülői hálózatunk 150 férőhellyel rendelkezik, melyet 56 nevelőszülői család biztosít a szakellátásba kerülő gyermekek és fiatalok számára. Szakmai működésünk célja, hogy pótoljuk a hiányzó szülői gondoskodást, biztosítsuk a családjából bármely okból kikerült gyermek biztonságát valamint korához és szükségleteihez igazodó nevelését, segítsük egészséges személyiségfejlődését, illetve támogatást nyújtsunk a gyermekvédelmi ellátásból kikerült fiatal felnőttek társadalmi beilleszkedéséhez.

Küldetésünk, hogy a hálózatunkba kerülő gyermekek a lehető legjobb, legteljesebb, szükségleteiket leginkább kielégítő nevelőcsaládokat biztosítsunk, elősegítve egészséges testi szellemi, és érzelmi fejlődésüket.

Célunk, hogy a nevelőcsaládjaink képesek legyenek megfelelni ezeknek a kihívásoknak – ezt minden rendelkezésünkre álló eszközt, módszert, szolgáltatást biztosítsunk.

Büszkék vagyunk nevelőszülőink értékteremtő munkájára, társadalmi szempontból felbecsülhetetlen szolgálatára, amely abban mutatkozik meg, hány gyermeket sikerült céljaihoz segíteni, szeretetben gondoskodni róla, és a társadalom számára hasznos személlyé válását elősegíteni.

A hálózatban dolgozó tapasztalt tanácsadók a befogadott gyermekekkel kapcsolatban az egész család számára támogatást, személyre szóló segítséget nyújtanak, amely megteremti a biztonságos hátteret a magas színvonalú működéshez.

Hálózatunkat folyamatosan igyekszünk bővíteni, ezért folyamatosan várjuk új nevelőszülők jelentkezését!

Aki hálózatunkhoz csatlakozik, nagy szolgálatot tesz az egész társadalom számára, a hálózat és az intézmény pedig teljes mellszélességgel támogatja és segíti abban, hogy nevelőszülői tevékenységét a legjobb feltételekkel tudja végezni.

Azért lettem nevelőszülő...

Nevelőszülőnek lenni pótolhatatlanul hasznos hivatás. Erre a nem könnyű, de nagyon szép pályára olyan emberek alkalmasak, akik bármilyen sorsú, életkorú gyermek befogadására készek. A nevelőszülőnél élő gyermek esélyt kap, hogy megtapasztalhassa mi az a szeretetteljes törődést. Szervezetünk, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató annak érdekében, hogy minél ismertebbé tegye a nevelőszülői hivatást, intenzív kampányba kezdett a közösségi médiában. Az ellátási területünk minden megyéjében elkészítettünk egy kisfilmet, amely ezt a célt szolgálja. A Győr-Moson-Sopron megyei nevelőszülőket bemutató kisfilmet a győri Xantus János Állatkertben forgattuk.

Kérjük, segítse munkánkat azzal, hogy megosztja a Facebook profilján ezt a kisfilmet! Önnek ez egy kattintást jelent, nekünk viszont sok száz ismeretlen ember elérésének a lehetőségét, akiket közelebb szeretnénk hozni ehhez a szép és nemes hivatáshoz. Köszönjük, hogy segít nekünk a nevelőszülőség népszerűsítésében!