Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8514.jpg

Az ÁGOTA Közösség fontos feladatának tartja, hogy támogassa és motiválja fiataljait a kiemelkedő tanulmányi eredmények elérésére. Három évvel ezelőtt írtuk ki először tanulmányi díjainkat, a Kiválósági- és a Hősötös-díjat, amelyekre ma már egyre többen és többen pályáznak. 

A Kiválósági-díjra azok a nevelőszülőknél vagy lakásotthonban élő felső tagozatos és középiskolás gyermekek jelentkezhettek, akik a 2022-2023-as tanévben legalább 4-es tanulmányi átlaggal rendelkeznek. A Hősötös-díjra alsó tagozatos diákok és azok a fiatalok pályázhattak, akik a tavalyi tanévben bármely típusú, alap- vagy középfokú oktatási, nevelési intézményben összegyűjtöttek legalább 100 darab 5-ös érdemjegyet, vagy annak megfelelő, e-naplóban, ellenőrzőben rögzített tanári értékelést. Tanulmányi díjaink sikerességét mi sem mutatja jobban, mint hogy idén már közel 300-al több, összesen 864 sikeres pályázat érkezett be. A Kiválósági-díjra 386 fiatalunk pályázott sikeresen. Közülük az 52 legjobban teljesítő diákot köszöntöttük a központi díjátadó ünnepségen az ÁGOTA Közösség szegedi otthonában.

Ők 4,8–as vagy annál is jobb tanulmányi átlagot értek el az elmúlt tanévben. A Szegeden díjazottak főként nevelőszülői családokból érkeztek, büszke nevelőszülők kíséretében. Ám Baranya és Békés vármegyei lakásotthonainkból is érkezett egy-egy kimagaslóan tanuló fiatalunk: Vavika Richárd már nem első alkalommal veheti át a díjat, ő a szentlőrinci Szent Mátyás Lakásotthon lakója. Nagy Benjámin pedig kiváló tanulmányi eredményei mellett szép versenyeredményekkel is büszkélkedhetett az előző tanévben, ő a gyulai Szent Zsuzsanna Lakásotthonban él. Csapó Emese Ramóna fiatalunk Pécsről utazott a díjátadó ünnepségre. Nagyon hálás nevelőszülőjének, aki 13 éve fogja már a kezét, segíti át mindenen, és ide is ő kísérte el, hogy osztozzon az örömében. – Már általános iskolás korom óta tudom, hogy mi szeretnék lenni. Kisgyermek- és csecsemőápolónak készülök, ezzel szeretnék majd főiskolára is menni, úgyhogy az átlagomat minél erősebben próbálom tartani, és minél többet tanulni, hogy minél biztosabb legyek a szakmámban – mesélt a céljairól Emese.

Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője ünnepi köszöntőjében elmondta, fontos célja ezeknek a tanulmányi díjaknak, hogy ösztönözzék a gyermekeket a további kitartó szorgalmas tanulásra. Ez fogja ugyanis számukra megnyitni majd a felsőoktatás kapuit. – A társadalomnak sokszor fogalma sincs arról, hogy mennyire értékes és komoly erőfeszítés az, amit ti beletesztek a tanulmányaitokba. Büszkék lehettek magatokra és mi magunknak is nagyon büszkék vagyunk rátok, tényleg példát mutattok a társaitoknak – fordult a díjazott gyermekek felé Kothencz János.

Kiválósági és Hősötös díjazottjaink a szegedi központi ünnepséget követően vármegyei díjátadó ünnepségeken vehetik át az elismeréseiket, amely mellett mind rendkívüli zsebpénzben részesülnek majd. A legjobbakat, vagyis akiket Szegeden köszöntöttünk, ezen felül még egy-egy tablettel is megajándékoztuk.

(fotók: Gémes Sándor)

/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség