Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/Mria- Szeged.jpg

Mária útja a mi utunk is

gondolatok Nagyboldogasszony ünnepére


Nagyboldogasszony ünnepén Máriára tekintünk, aki az Úr kedves tanítványa, a feltámadás bátor tanúja és az Egyház számára lelki javak közvetítője. Érdemes elolvasni azokat a részeket a Szentírásból, ahol rácsodálkozhatunk, hogyan élt, milyen hittel fogadta az Úr üzenetét, hogyan lett Isten Anyja és a megváltás titkának első örömteli élvezője. Oly gazdag ez az életút, olyan sok mindent ki lehet belőle emelni, mégis ma erre a három nagyszerű képességére, ajándékára figyeljünk úgy, hogy mi magunk is elmélyedhessünk a tanítványi lelkületben, bátor tanúságtevők legyünk kortársaink előtt hitünkről, és tovább tudjuk adni mindazokat a lelki javakat, ajándékokat, amiket mi is kaptunk.

Mária, mint tanítvány

Jézus iskolája a szeretet iskolája. Legfőbb tantárgy itt nem elméleti, milyen szépeket és hosszan tudunk beszélni, hanem az életben mikor és hogyan tudjuk életre váltani a tanítást. A tanítvány boldog életet él, mert boldogsága az Úr öröme és szolgálata. A tanítványság legfőbb eleme a növekedés, a fejlődés utáni vágy. A tanítvány nyitott a környezetére, az őt körülvevőkre, mert képes mindenben és mindenkiben felismerni a jót, a szépet.

Mária, mint tanú

A tanú nem csak látja az eseményeket. Hiteles bizonyossága nem az események újramondásának igazolása, hanem annak bátor csodája, ahogyan jövőt lát kibontakozni. A tanúság közösségi erőforrás, az Egyház tartópillére. A tanú nem a saját igazát bizonygatja, hanem arról tanúskodik. amire felhatalmazást kap: az életről. Mária teljes lényével az élet szolgálatára szentelődött. Az életvédő-tanú nem aktivista, nem kampányolgat hol ilyen, hol olyan eszközökkel, Benne és körülötte minden arról a rendről szól, mely Isten álma az emberről.

Mária, mint közvetítő

Jézus Édesanyja a mi mennyei Édesanyánk is. Bátran fordulhatunk hozzá kéréseinkkel, fohászainkkal, amikor baj van, nehéz a sorsunk és az életünk. Az Anya nem zárja el szívét gyermekei kérései elől, hanem meghallgatja. Azon kívül, hogy meghallgat, mint egy jó barát, vagy barátnő, van ereje ahhoz is, hogy azt adja, amire szükségünk van. Boldogok vagyunk, mert Ő már célba ért, semmi és senki sem veheti el a boldogságát, ezért nevei őt népünk Boldogasszonynak. Van orvossága a bajok ellen, ahol már ember nem segíthet, mert Ő szószólónk Istennél. Kérjük Őt, imádkozzon értünk, az Ágotás Közösségért, annak minden tagjáért, támogatóinkért és jóakaróinkért!


(Bognár Attila)

/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség