Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató  

Békés Megyei Gyermek- és Lakásotthon,  

Gyulai Lakásotthon  

5700 Gyula, Orsovai u. 11/A 

 

2020.07.01-től vagyunk a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató csemetéi. 

Lakásotthonunk Gyulán, a fürdővárosban, jól frekventált helyen egy kis erdő mellett helyezkedik el. A lakásotthon egy két szintes családi házban működik, amihez egy kis udvar is tartozik. Az épületben 5 szoba, wc, 2 tusoló, egy konyha, kamra, és étkező található. 

Lakásotthonunk normál, családias jellegű, ami azt jelenti, hogy megpróbáljuk család modell mintájára alakítani a lakásotthont. Feladatunk az önálló életre való felkészítés, hogy gyermekeink családjukba vissza kerülve vagy kikerülve a gondozásunk alól, megállják helyüket az életben. 

A lakásotthon folyamatos munkarenddel és napirenddel működik, a nap 24 órájában biztosít ellátást a gondozott gyermekek számára. A folyamatos működést 4 gyermekfelügyelő és egy lakásotthoni nevelő biztosítja. A szakmai munkánkban segítségünkre van egy fejlesztő pedagógus, aki heti két alkalommal segíti munkánkat. 

A lakásotthon amikor teljes létszámmal működik 12 gyermek nevelését, fejlődését biztosítja. 

Jelenleg 11 gyermek él az otthonban, 6 lány és 5 fiú, a 12 évestől a 17 éves korig. Jól működő közösség vagyunk, kisebb-nagyobb nehézségekkel. 

Erősségünk a sport,több gyerekünk is valamilyen egyesület tagja. Próbálunk minél több szabadidős programot szervezni nekik (bográcsozás, szalonnasütés, grillezés, biciklitúra, stb.), ami családias légkört biztosítva jót tesz a lelki világuknak. 

A gyermekvédelmi gyámokkal szorosan együttműködünk, és a kölcsönös segítséget megadjuk egymásnak. 

Legfontosabb célunk,ami az emberi létezésnek és az emberi cselekedetnek a célja, a boldogság elérése, megtanulása, átélése, és a mindennapi élet örömének megélése. 

Ehhez biztosítjuk a stabil, szubjektív, szociális és tárgyi környezetet. 


Cím: 5700 Gyula, Orsovai u. 11/A 

Lakásotthon vezetője: Szabó Róbert 

E-mail: orsovai11@gmail.com 

Telefon: 06 20 745 8004