Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató  

Csanádpalotai Lakásotthon 

6913 Csanádpalota, Kossuth utca 31. 

 

1998. szeptember 1. napján a Csongrád megyei Önkormányzat fenntartásában kezdte meg működését, majd 2011. július 1. napja óta működik a Szeged-Csanád Egyházmegye fenntartásában. Lakásotthonunk Csanádpalota, Kossuth utca 31. szám alatt található, Csongrád-Csanád megye délkeleti részén, Makótól 21 km-re. Kisvárosunkban közel háromezer fő él, tömegközlekedéssel jól megközelíthető. Kétszintes kertes ház, ahol a gyermekek számára a teljes körű otthon nyújtó ellátást biztosítjuk ideiglenes hatállyal elhelyezett, nevelésbe vett gyermekek számára, valamint utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőttek részére. Az otthon lehetőséget nyújt különleges ellátási igényű gyermekek gondozására, nevelésére is. 

A lakásotthon felső szintjén a hálószobák találhatóak, valamint itt van egy nappali helyiség is, ahol a gyerekek tv-t nézhetnek és közösségi foglalkozásoknak is teret ad. 

Az alsó szinten a szociális helyiségeken kívül található a nevelői iroda, a konyha-étkező, kamra, raktár, mosókonyha. Az ebédlőben van kialakítva a gyermekek számára a számítógép használatának lehetősége és a hely adottságainak köszönhetően általában itt valósulnak meg a helyigényes közösségi programjaink is, pl.: csoportmegbeszélések, fejlesztő foglalkozások, kézműves foglalkozások.  

A foci különös jelentőséggel van jelen a mindennapi életünkben, hiszen lakásotthoni szinten hetente egyszer van edzés. Az időjárástól függően füves-, ill. köves-pályán, valamint tornateremben zajlanak az edzések. A munkatársak a gyermekekkel közösen programtervet készítenek, amelyek ötletek, javaslatok alapján készülnek el. A gyermekek felderítő munkát végeznek, amelynek értelmében a helyi illetve a városhoz közeli települések programjait kigyűjtik, majd kiválogatják a számukra legmegfelelőbbeket.  A tervek a végső formájukat a csoportfoglalkozáson kapják meg, ahol szavazással döntik el, hogy mi is valósuljon meg belőle.  

 


 

Cím: 6913 Csanádpalota, Kossuth utca 31. 

Gyermekotthon vezetője: Szőcs Zoltánné 

Lakásotthon vezetője: Borosné Laskovicz Ildikó

E-mail: gyermekotthon.csongradmegye@gmail.com

Telefon:  06 20 288 6774

Szakmai program megtekintése