Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K6859.jpg

Tizenhárom új nevelőszülőt köszöntött az ÁGOTA Közösség Kecskeméten, közülük hét család Bács-Kiskun, egy pedig Pest megyében fogadhat otthonába családját vesztett gyermekeket.


Érzelmes hangulatban zajlott a tanúsítvány átadó az ÁGOTA Alapítvány képzésének végén a kecskeméti irodánkban. Az új nevelőszülőket Zsuboriné Kovács Mária szakmai vezető köszöntötte: „Emlékszem rátok az első napon, amikor izgatottan vártátok, hogy kezdődjön a képzés. Mára már mindenki készen áll arra, hogy családjukból kiemelt gyermekeknek nyissátok ki otthonotok és szívetek kapuját.”


-Azért lettem nevelőszülő, mert engem örökbefogadtak és szeretnék hálából segíteni rászoruló gyermekeken. Még gyermekkoromban megfogadtam ezt, most jött el az ideje, párom pedig támogatott ebben. Nagyon sokat adott nekem ez a képzés, megerősítettek abban hogy jó úton vagyok - mesélte a Bácsbokodról érkezett Daroczy Eszter.


Kertész Béla a keceli roma nemzetiségi önkormányzat elnökeként sok hátrányos helyzetű gyermekkel találkozik, látja a helyi problémákat. - Egy kolléganőm Szabó Tünde nevelőszülő, ő mesélt erről a hivatásról, majd meghívott bennünket egy családlátogatásra. Ekkor döntöttük el, mi is nevelőszülők leszünk. Azt gondoljuk a feleségemmel, hogy ha már két-három gyermeken tudunk segíteni, azt sikerként éljük majd meg - magyarázta a leendő nevelőszülő.


A nevelőszülőknek Török Zoltánné és Szécsényi Sándor területi igazgatók valamint Petrovszki Anna, az ÁGOTA Alapítvány felnőttképzésért felelős munkatársa gratuláltak Zsuboriné Kovács Mária szakmai vezető, Kocsis Erzsébet és Csáki Beáta nevelőszülői tanácsadók mellett.



/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség