Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K6832.jpg

Vízkereszthez kapcsolódóan az ÁGOTA Közösségnél is megkezdődött a házszentelések sorozata. Szegedi, Csongor téri épületünket Köllő Sándor belvárosi káplán áldotta meg. Az atya elmondta, hogy ezeken az alkalmakon nem csupán az épületeket szentelik meg.

– Ilyenkor Isten áldását kérjük a házakban lakó, dolgozó, vagy oda betérő emberekre is, hogy egész évben egészségesek, boldogok és sikeresek legyenek – fogalmazott a káplán. – Az ünnep persze az emberi találkozásokra is jó lehetőséget nyújt, hiszen ilyenkor a lelkipásztorok személyesen is találkozhatnak a hívekkel, beszélgethetnek a mindennapok történéseiről.

A házszentelések alkalmával az asztalokra fehér terítőt borítanak, amely a külső-belső tisztaságot jelképezi. Ilyenkor gyertya és feszület is helyet kap az asztalon, előbbi az élő Isten jelenlétére, utóbbi pedig Jézus keresztáldozatára utal. 

A bejárati ajtóra ebben az évben ezt a feliratot írják fel: 20+C+M+B+24. Ennek jelentése: Krisztus áldja meg e hajlékot, mely latinul így hangzik: Christus mansionem benedicat. Egy másik felfogás szerint a felirat a három napkeleti bölcset, Gáspárt (Casparus), Menyhértet (Melchior) és Boldizsárt (Balthasar) szimbolizálhatja, akik képviseletében az egész világ lerótta tiszteletét és hódolatát a betlehemi Kis Jézus előtt.

A hagyomány más intézményeinkben is tovább él. Minden lakásotthonunkban tartanak a következő napokban házszenteléseket, ÁGOTA Falvára pedig Serfőző Levente oktatási helynök látogat majd el, hogy áldást kérjen az ÁGOTA Közösség fellegvárára.

/media/uploads/images/post_upload/Photoroom-20240407_142832-01.jpeg
Tovább folytatta az éremhalmozást Szilágyi Zsanett, az ÁGOTA Közösség tehetséges úszója!
/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!