Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/186448920_292373782433347_2294197710976130150_n.jpg

Május 15-én, a család nemzetközi napján élményfestéssel irányították rá a nevelőszülőknél élő Heves megyei gyermekek a társadalom legfontosabb alappillérére a figyelmet. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Nevelőszülői Hálózata éppen azért választotta újabb programjának témájául a családot, hogy azt üzenje, létezik egy családot helyettesítő intézmény: a nevelőszülői család.

„Számomra a család a szeretetet, az összetartozást és a bizalmat jelenti.” – mondta alkotás közben a 14 éves Andika, aki három éves kora óta él nevelőszülőinél. Ő az egyike annak a 257 Heves megyei fiatalnak, aki jelenleg így nevelkedik. - Sajnos, nem minden gyermeknek adatik meg, hogy a vérszerinti családjában nőjön fel, de mégis mindegyiknek joga van ahhoz, hogy megtapasztalja azt a szoros érzelmi kötődést, amit csak ez a közösség képes biztosítani a számára. A nevelőszülők az által, hogy kitárják a szívüket és az otthonukat a gyermekvédelmi gondoskodásba vett apróságok előtt, egy második esélyt adnak nekik arra, hogy értékes, kiegyensúlyozott felnőtté, a társadalom hasznos tagjává váljanak – mondja Szászné Papp Zsuzsanna, a Szent Ágota megyei nevelőszülői hálózatának vezetője. A szervezetünk célja az - teszi hozzá a szakember -, hogy minél többen megismerhessék ezt a hivatást, de fontosnak tartjuk a gyermekek tehetséggondozását is. Ezt a kettőt kapcsoltuk össze egy vezetett élményfestés szervezésével.  

A rendhagyó alkotó programot Gulyás Géza, egri festőművész vezette, aki az olajpasztellel alkotás rejtelmeibe vezette be résztvevőket. Miközben a művész instrukcióit követve a gyerekek egy virágzó faágak között megbúvó fészket rajzoltak, fiókákkal és gondoskodó madár párral, azt is megélhették, milyen fontos számukra a szeretetteljes be- és elfogadás. A foglalkozáson tíz kis tehetség dolgozott elmélyülten több órán át, amikor elfáradtak, uzsonnával kedveskedtek nekik a szolgáltató munkatársai. Csodálatos alkotások születtek, melyekről Gulyás Géza a program végén elismeréssel szólt, és búcsúzóul minden résztvevőt egy kis ajándékkal is meglepett.

A képeket a gyerekek hazavihették, így mostantól a nevelőszülői otthonok díszeként hirdetik a család fontosságát.

/media/uploads/images/post_upload/Hit tbor.png
Ne félj, mert megváltottalak - Hit tábor ÁGOTA Falván
/media/uploads/images/post_upload/_07A7906.jpg
Kitüntetés a nevelőszülői hivatásért
/media/uploads/images/post_upload/SAC_2139.jpg
Mosolygós gyermekarcok Sikondán-videóval