Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/1. BC5K8907.jpg

Az 1956-os forradalom hőseiről és eseményeiről emlékezett meg az ÁGOTA Közösség Szegeden, az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központban a XX. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményének 67. évfordulóján.

1956 őszén a forradalmi tűzben égő fiatalok úgy döntöttek, hogy nemet mondanak a hosszú évek óta uralkodó félelemre és a kommunista elnyomásra. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc márciusi ifjaihoz hasonlóan az ’56-os hősök is azért keltek birokra, hogy a jövő generációi egy jobb világban, egy szabad Magyarországon élhessenek. 

A rendezvényen a Nyugdíjas Létért Egyesület Népdalkör tagjainak forradalmi dalcsokra alapozta meg az ünnepi hangulatot, majd Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője tartott ünnepi beszédet. Elmondta, fontos hogy újra és újra felidézzük az 1956-ban történteket és emlékezzünk azokra, akik részt vettek a forradalomban. Hangsúlyozta, az ’56-os hősök összefogásukkal közel 70 év távlatából az üzenik nekünk, hogy egymásnak adhatunk biztonságot.

– Ma szabadságban és békében élhetünk. Ez a biztonság pedig egy kincs, amit meg kell becsülnünk. Vigyáznunk kell ezekre az értékekre, és törekednünk kell arra, hogy ezeket egymásnak is meg tudjuk adni a törődésen, az odafigyelésen, a jelenléten, a másikért való aggodalmon keresztül – hangsúlyozta az ÁGOTA Közösség vezetője.

A Dr. Foltán József Lakásotthon néhány fiatalja Jakab László Ruben versmondó, valamint Kothencz Bertalan és Majoros Zoltán néptáncosok közreműködésével egy modern múltidéző műsort adtak elő „Diákszemmel a forradalom” címmel. Ebben gyermekeink felelevenítették az ’56-os forradalmárok követeléseit és azokat az erőfeszítéseket, amelyekkel érvényt próbáltak szerezni célkitűzéseiknek.

/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!