Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K4058.jpg

Az ÁGOTA Közösség két alkotói pályázata is lezárult nemrégiben. Egy ünnepélyes díjátadóra vártuk Szegedre tehetséges, lakásotthonokban vagy nevelőszülőknél élő fiataljainkat, akik nagyszerű írásokkal jelentkeztek a versenyekre.                                            

Az Én írom a sorsom című pályázatunkra a 10-18 éves fiatalok olyan versekkel vagy novellákkal nevezhettek, amelyek azt mutatták be, hogy döntéseikkel képesek felülírni a sorsállapotukat. A Tiéd a teRAP! című pályázatunkra a 12-18 év közötti fiatalok olyan rap szöveggel és rövid videóval jelentkezhettek, amelyekben a barátság, a bizalom és a biztonság fogalmát járták körül. A két pályázatra összesen 31 mű érkezett, amelyeket szakmai zsűri értékelt.

Az irodalmi pályázatra küldött műveket Molnár H. Magor költő, az ESŐ című irodalmi folyóirat szerkesztője és Weiner Sennyey Tibor író, költő, műfordító, a Drót című alkotói portál főszerkesztője bírálta el. Az előadói pályázatra beérkezett műveket pedig az ÁGOTA Közösség kommunikációs- és marketing csoportja értékelte. Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője köszöntőjében kiemelte, nagyon fontos, hogy ezek a pályázatok lehetőséget adtak az önkifejezésre. – Írjatok, kommunikáljatok, beszéljetek! Bátorítani szeretnélek benneteket arra, hogy éljetek ezzel a lehetőséggel! Tulajdonítsatok jelentőséget annak, hogy kifejezhetitek önmagatokat. Az a legjobb, ha ti magatok mondjátok el saját magatokkal kapcsolatban a saját véleményeteket – fogalmazott Kothencz János, majd átadta a sikeres pályázóknak a kiemelt arany, arany, ezüst valamint bronz minősítésű okleveleket és az ajándékokat. Molnár H. Magor költő a zsűri képviseletében elmondta, minden pályázó fontos és bátor lépést tett akkor, amikor az irodalmi pályázat felhívására saját szöveggel jelentkezett. – Az irodalmi művek beszélgetések. Beszélgetés az írónak saját magával, az író és az olvasó között. Bármilyen nehézség ér minket az életben, hogyha elkezdünk beszélni róla, az a gyógyulásnak az első lépcsőfoka. Az, hogy az ember az érzéseiről beszélni kezd, egy óriási sorsfordító pillanat – fogalmazott a zsűritag. Az ünnepség fényét emelte, hogy meghívott vendégeink, Dávidházi Dóra Kazinczy-érmes előadó és Rédei Roland, a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja a beérkezett pályaművek közül kiemelkedő novellákat és verseket adtak elő. Katona Katalin 18 éves fiatalunk Tökfőzelék című novellája is elhangzott a rendezvényen, hiszen a zsűri azt a legjobbként értékelte, kiemelt arany minősítésű oklevelet vehetett át érte. Katalin Körösladányban él nevelőszülői családban. – Főleg verseket írok, de most egy novellával pályáztam. Amikor az ünnepségen felolvasták a szövegem, meg se tudtam szólalni, csodálattal hallgattam. Úgy adták elő a szövegemet, hogy ugyanazt az érzést váltotta ki belőlem, amilyen érzéssel írtam, és a közönség is így hallhatta – mesélte a fiatal lány, aki a Szegedi Tudományegyetemen szeretne érettségi után tovább tanulni magyar-történelem szakon.

Gratulálunk minden fiatalunknak, aki részt vett a pályázaton!

Az Én írom a sorsom című pályázatunk helyezettjei:

Kiemelt arany minősítés 1. korcsoport: Idul Boglárka

Kiemelt arany minősítés 2. korcsoport: Katona Katalin

Arany minősítés 1. korcsoport: Cséffai Enikő

Arany minősítés 2. korcsoport: Szabó Virág

Arany minősítés 2. korcsoport: Oláh János

Ezüst minősítés 2. korcsoport: Janó Sándor

Ezüst minősítés 2. korcsoport: Nyári Lajos

Ezüst minősítés 2. korcsoport: Preczer Ramóna

Ezüst minősítés 2. korcsoport: Puha Szeréna Jázmin

Ezüst minősítés 2. korcsoport: Sebesi Bodza

Bronz minősítésben részesültek:

Baka Vivien

Bozóki Kata

Cséffai Gyöngyi

Cséffai Valentina

Gammer Virág (nem tudott eljönni, eljuttatjuk neki)

Kovács Margit

Kovács Zsuzsanna

Oláh László

Pap-Valentin Nikoletta

A Tiéd a teRAP! című pályázatunk helyezettjei:

Kiemelt arany kategória: Ágoston Alex

Arany kategória: Balogh Kevin

Ezüst kategória: Nagy Amanda

(fotók: Gémes Sándor)

/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!