Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/IMG_1330.jpg

Az ÁGOTA Közösség Borsod-Abaúj-Zemplén és Komárom-Esztergom vármegyei munkatársai is kék ruhákba bújtak, hogy így fejezzék ki szolidaritásukat az autizmus világnapja alkalmából.

Április 2-át 2007-ben nyilvánította az autizmus világnapjává az Egyesült Nemzetek Szervezete. Ilyenkor szerte a világban érzékenyítő rendezvényekkel, és személyes példamutatással, hívják fel a figyelmet az autizmus sokszínűségére.

Büszkék vagyunk azokra a nevelőszüleinkre, akik vállalják az autizmussal élő fiatalok gondozását. 

Tímár Ildikó nevelőszülőnk Gyomaendőröd él. Négy gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt nevel otthonában, köztük az 5 éves Gergőt is. Ildikó a korai években felfigyelt a fiú beszédének elmaradására, pipiskedő járására, furcsa szemkontaktusára, és szelektív táplálkozására. Ekkor felkerestek egy specialistát, ahol a vizsgálatok során kiderült, Gergő úgynevezett ép értelmű autista, aki hiperaktivitással küzd.

Gergőt 4 éves korában egy speciális, integrált módszertani intézménybe, a Dr. Illyés Sándor Óvodába íratták, ahol az egész nap során gyógypedagógusok foglalkoznak vele. A szín-, zene- és lovasterápia, valamint a folyamatos fejlesztő játékok hatására fiatalunk rengeteget fejlődött.

- Gergőkém egy igazi csoda! Nagyon szépen fejlődik, amely a sok odafigyelésnek, és a speciális óvodában végzett készségfejlesztéseknek köszönhető. Az, hogy autistaként átölel, hatalmas öröm, hiszen ők nem tudják felismerni és kimutatni érzelmeiket. Egy percig sem bántam meg, hogy nevelőszülőként vállalkoztam a gondozására – mesélte boldogan Tímár Ildikó.

 

/media/uploads/images/post_upload/SAC_0885.jpg
Rajzpályázatot hirdettek a közelgő anyák napja alkalmából az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei munkatársai "Az én anyukám" címmel.
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240429.png
Heti Útravaló - 2024. 16. HÉT
/media/uploads/images/post_upload/Photoroom-20240407_142832-01.jpeg
Tovább folytatta az éremhalmozást Szilágyi Zsanett, az ÁGOTA Közösség tehetséges úszója!