Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20231120_1.png

E heti lelki útravalónk arra világít rá, hogy a mai kor embere miért tekinthet példaképként Árpád-házi Szent Erzsébetre, kinek nevét a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató kisújszállási lakásotthona is felvette. 

II. András, magyar király és merániai Gertrúd lánygyermeke, a fiatal Erzsébet 4 éves korától Németországban nevelkedett. Hamar felfigyeltek jóságára és kedvességére, amellyel megnyerte a vár népét. Temperamentumos személyiség volt, emellett pedig sokszor végzett vallási gyakorlatokat, gyakran megszakította játékait, hogy, mint mondta, az ,,Istent szeresse”. 

Erzsébet egész életében gondoskodott a szegényekről és betegekről. A vár alatt, amelyben éltek nagy házat építtetett, ahol befogadta a zarándokokat, koldusokat, és ápolta azokat, akiknek erre szüksége volt. 

Férje, Lajos, türingiai gróf halála után is tovább jótékonykodott, mindig azt kereste, hol tud segíteni a rászorulókon. Később belépett a ferences rendbe és kórházat építtetett.

Erzsébet példája arra tanít minket, hogy legyünk nyitottak, befogadók és segítőkészek a rászorulók, a nélkülözők és a betegek irányába. 

Szent Erzsébet az évszázadok során példaképe lett mindazoknak, akik karitatív munkát végeznek, emellett pedig a feleségek, a fiatal anyák, a ferences harmadrend és a szolgáló szeretet védőszentje. Emléknapját november 19-én ünnepeljük.

/media/uploads/images/post_upload/SAC_0885.jpg
Rajzpályázatot hirdettek a közelgő anyák napja alkalmából az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei munkatársai "Az én anyukám" címmel.
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240429.png
Heti Útravaló - 2024. 16. HÉT
/media/uploads/images/post_upload/Photoroom-20240407_142832-01.jpeg
Tovább folytatta az éremhalmozást Szilágyi Zsanett, az ÁGOTA Közösség tehetséges úszója!