Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K4891.jpg

Rengeteg izgalmas tevékenységgel hangolódtak a húsvétra az ÁGOTA Közösség Heves vármegyei, nevelőszülőknél élő fiataljai ÁGOTA Falván.

A szokásokhoz híven az esemény egy közös lelki ráhangolódással kezdődött a Szent Jobb Lator Templomban. Pasztorációs csoportunk tagjai a húsvét üzenetéről, Jézus életéről és a nagyhét történéseiről meséltek a gyermekeknek.

Ezután a fiatalok több állomáson mutathatták meg, hogy mennyire ügyesek. A Kiskunsági Nemzeti Park asztalánál Nagyné Grecs Anita oktatási referens segítségével levendulával töltött, plüss „illatcsibéket” készítettek, közben pedig rengeteg érdekességet hallhattak az őket körülvevő természetről.

A húsvéti készülődés elmaradhatatlan eleme a tojásfestés. Samu Csilla, a Kiskun Múzeum múzeumpedagógusa fiataljainknak megmutatta a berzselés, a dekopázsolás és a karcolás technikáját.

Az elkészült kézműves remekek mellett rengeteg jó emléket is hazavihettek gyermekeink. 

– Szerettük volna, ha fiataljaink értékes tudáshoz jutnak és közben felejthetetlen élményekkel gazdagodnak. Népi fajátékokkal játszottak, nyuszikat, csibéket, kismalacokat, kecskéket és bárányokat simogattak, egy lovaskocsin pedig egész ÁGOTA Falvát körbejárták – emelte ki Kis Tünde, élménypedagógiai csoportunk vezetője.

A 14 éves Lakatos Margaréta Melissza Erdőtelekről érkezett ÁGOTA Falvára.

– Szeretem az állatokat, főleg a kiscsibéket, úgyhogy az állatsimogató és a lovaskocsikázás nagyon tetszett. A másik kedvencem a csokitojás-keresés volt – mondta.

A nap folyamán a Tiszavirág Néptáncegyesület Gyermek és Ifjúsági Csoportjának tagjai is segítettek a programok lebonyolításában. A táncosok csodaszép erdélyi, szentbenedeki viseletet öltöttek magukra, még hangulatosabbá téve ezzel az eseményt.

/media/uploads/images/post_upload/SAC_0885.jpg
Rajzpályázatot hirdettek a közelgő anyák napja alkalmából az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei munkatársai "Az én anyukám" címmel.
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240429.png
Heti Útravaló - 2024. 16. HÉT
/media/uploads/images/post_upload/Photoroom-20240407_142832-01.jpeg
Tovább folytatta az éremhalmozást Szilágyi Zsanett, az ÁGOTA Közösség tehetséges úszója!