Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/SAC_8301.jpg

Az ÁGOTA Közösség tehetséggondozó programja a magyar költészet napjára hangolódva egy egész napos irodalmi rendezvényt szervezett ÁGOTA Falván. Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Baranya, Békés és Pest vármegyei, lakásotthonokban és nevelőszülői családokban élő gyermekeink vettek részt az interaktív vetélkedőn.

Az 5 csapat olyan híres költők után választott nevet magának, mint Petőfi Sándor, Szabó Lőrinc vagy Nemes Nagy Ágnes.

A gyermekek ügyesen dolgoztak össze, hogy minél több pontot szerezzenek. Egy online kvízben megtanulták, hogy mit jelent a „vers”, a „rím” vagy éppen a „hasonlat” fogalma, de arra is fény derült, hogy melyik híres költőnk született nem is olyan messze ÁGOTA Falvától.

Fiataljaink költeményeket és illusztrációkat párosítottak össze, elmerültek a verselemzés rejtelmeiben, saját műveket írtak ÁGOTA Falváról, részt vettek egy „idézetvadászatban”, és azt is kiderítették, hogy mennyire tehetséges költő a mesterséges intelligencia. 

– Az volt a célunk, hogy élménypedagógiai eszközök segítségével fiataljaink közelebb kerüljenek az irodalomhoz, a költészethez, és az olvasáshoz. Emellett – a tehetséggondozó program célkitűzéseihez alkalmazkodva – szélesíteni szerettük volna az irodalom iránt érdeklődő gyermekeink látókörét. Ezért például sok kortárs szerzőről is szó esett – mondta Boldog Zoltán, tehetséggondozó programunk vezetője.

A Mezőkeresztesről érkezett Tóth Elvira elmondta, életének fontos szelete az irodalom. Ezen a napon sok újat hallott, és azt a félelmét is legyőzte, hogy társai előtt felszólaljon. 

– Legyen szó regényekről vagy versekről, mindent szeretek olvasni. A kedvenc költőm Radnóti Miklós, nagyon át tudom érezni verseinek a mondanivalóját – mondta a fiatal.

Az eseményen bemutatták a nevelőszülőnél élő, idén érettségiző Katona Katalin első verseskötetét. Az Utazás a tengeremen című mű megjelenésében a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató támogatta a lányt. Az igényes kiadványt a szintén gyermekvédelmi gondoskodásban élő Faris Brittney illusztrációi varázsolják még egyedibbé. ????

A költészet egyik gyakori témája a természet, így a programba bekapcsolódott a Kiskunsági Nemzeti Park is. Asztaluknál a fiatalok mikroszkópokon keresztül fedeztek fel páratlan érdekességeket.

A program végén minden csapat meglepetésekkel, és finomságokkal indulhatott haza.

/media/uploads/images/post_upload/SAC_0885.jpg
Rajzpályázatot hirdettek a közelgő anyák napja alkalmából az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei munkatársai "Az én anyukám" címmel.
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240429.png
Heti Útravaló - 2024. 16. HÉT
/media/uploads/images/post_upload/Photoroom-20240407_142832-01.jpeg
Tovább folytatta az éremhalmozást Szilágyi Zsanett, az ÁGOTA Közösség tehetséges úszója!