Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/KCS_4687.JPG

A környezetvédelem világnapján ismeretterjesztő délutánt tartottunk ÁGOTA Falván, melyre a Bács-Kiskun és a Pest vármegyei nevelőszülői hálózatból érkeztek gyermekeink, összesen 24-en.

– ÁGOTA Falva a Kiskunsági Nemzeti Park területén fekszik és úgy gondoltuk, hogy az itt dolgozók a legalkalmasabbak arra, hogy kézzel fogható információkat nyújtsanak gyermekeinknek a környezettudatossággal kapcsolatban – mondta el Kis Tünde, az ÁGOTA Közösség élménypedagógusa. 

A rendezvény egy interaktív előadással kezdődött, melyet Szabó Ágnes, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának környezeti nevelője tartott.

– Olyan környezetvédelmi problémákat érintettünk, amelyek a gyermekek számára is kézzel foghatók, mint például a levegő és vizeink szennyezése, a vegyszerek túlzott felhasználása vagy a hulladékgazdálkodás témaköre – mondta a szakember. - Egyik legfontosabb feladatunk a szemléletformálás és minél több gyermekhez eljutunk, annál sikeresebbek vagyunk.

Az előadás után 3 állomáson tudták további bővíteni ismereteiket fiataljaink, immár gyakorlati feladatokon keresztül.

– Otthon és az iskolában is próbálom betartani azt, amit itt tanultam. Fent szeretném tartani a következő generációknak is ezt a gyönyörű bolygót, ahol élünk – mesélte a Kerekegyházáról érkezett Kristóf.

A program zárásaként újrahasznosított játékokat készítettek gyermekeink, amiket aztán haza is vihettek. Emellett pedig mindenki egy emléklappal  és egy tábla csokoládéval lett gazdagabb.



/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!