Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K9366a.jpg

Közel 100 önkéntes vett részt az ÁGOTA Alapítvány őszi képzésén Szegeden. Az önkéntesképzések mindig rendkívül fontos állomásai az alapítvány egész éves tevékenységének, itt nyílik alkalom ugyanis többek közt arra, hogy a vezetők beszámoljanak az előző negyedév történéseiről és felvázolják a következő hónapok tervezett programjait.

Az ÁGOTA Közösség motorja az a sok önkéntes, aki időt és energiát nem sajnálva tevékenykedik egész évben a családjukból kiemelt és veszélyeztetett fiatalokért. Az ÁGOTA Alapítvány már több, mint 25 éve szervez ősszel, tavasszal és a nyári ÁGOTA Tábort megelőzően önkéntes találkozót és felkészítést. Ezek rendszerint több napos események, ahol elég idő adódik arra, hogy az új önkéntesek is megismerkedhessenek a közösség tagjaival és mindenki friss információkhoz jusson. 

Az alapítvány vezetői beszámoltak az előző negyedév történéseiről az önkénteseknek. Sok szó esett a nyáron rendezett 26. ÁGOTA Táborról, ami nem valósulhatott volna meg elszánt és lelkes önkéntesek nélkül. Többen is azzal a motivációval érkeztek a szegedi képzésre, hogy részesei lehessenek az ÁGOTA Közösség szíve dobbanásának, az ÁGOTA Tábornak. Így volt ezzel Kovács Krisztina is, aki most először vett részt önkéntesképzésen és Pécsről érkezett, ahol a Szent Ilona Lakásotthonban dolgozik gyermekfelügyelőként. – Annyira feltöltődve és boldogan érkeznek haza a gyermekek az ÁGOTA Táborból, hogy én is szeretnék ennek részese lenni, megélni velük ezt a csodát. És szeretném azt is, hogy az a különleges kapocs, ami talán csak a táborban születhet meg a gyermekek és az önkéntesek közt, az köztem és köztük is kialakuljon – mondta el Kovács Krisztina, majd hozzátette, az önkéntesképzésen hallottak alapján egész évben szeretne önkéntesként is az ÁGOTA Közösség fiataljaiért tevékenykedni.

(fotók: Gémes Sándor és Karnok Csaba)

/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!